Проєкт “МАРІЯ” про Голодомор в Україні презентують на престижних фотовиставках у Парижі

Проєкт “МАРІЯ” про Голодомор в Україні презентують на престижних фотовиставках у Парижі

Укрінформ
Канадська художниця українського походження Леся Марущак представить свій проєкт "МАРІЯ" в Парижі у рамках рамках ParisArtistes та престижної фотовиставки Objectif FEMMES 4-6 жовтня.

Про це йдеться на сайті Світового конґресу українців (СКУ).

"Світовий конґрес українців з приємністю повідомляє, що Леся Марущак, автор мультимедійної артінсталяції “МАРІЯ”, у жовтні представить свої роботи в Парижі, Франція, у рамках ParisArtistes та престижної фотовиставки Objectif FEMMES. Леся Марущак буде серед 70 сучасних відомих та молодих французьких і міжнародних художників, які представлятимуть свої роботи у різноманітних засобах у 7 партнерських місцях по всьому Парижу протягом 4-6 жовтня", - зазначається у повідомленні.

Із групи художників, що братимуть участь у ParisArtistes, Лесю Марущак було обрано однією з п’яти фотографів, які будуть експонуватись на фотовиставці Objectif FEMMES. Це щорічна подія, що демонструє роботи талановитих фотографів-жінок. Леся Марущак буде представляти проєкт “МАРІЯ” – мобільну пам’ятну платформу, яка вшановує  жертв Голодомору 1932-33 рр. - геноциду українського народу, на створення якої її надихнула історія одного з очевидців Голодомору, що проживає в Канаді. Артінсталяція включає скульптуру, кіно, книги та картини.

Фотовиставка Objectif FEMMES буде представлена ​​у вишуканих кімнатах мерії 9-го округу Парижа за підтримки мера Дельфін Бьорклі.

“Світовий конґрес українців вітає Лесю з цим значним досягненням і запрошує всіх друзів України в Парижі та околицях відвідати цю виставку. Це є обов’язком для всіх громад, постраждалих від геноциду, – заохочувати до діалогу, а мистецтво - це дуже потужний інструмент, за допомогою якого розвивається розмова і будуються мости”, – заявив віцепрезидент СКУ та голова Міжнародного координаційного комітету СКУ в справі Голодомору Стефан Романів.

Додаткову інформацію про ParisArtistes# можна знайти на сайті  http://www.parisartistes.com, а дізнатися більше про Objectif FEMMES можна тут.

Нагадаємо, у травні цього року художня книга Лесі Марущак “МАРІЯ” здобула найвищу нагороду на Міжнародному фестивалі “Книжковий арсенал” у Києві, а також увійшла до кінцевого списку на Афінському фестивалі фотокниг та престижному Prix du livre, Recontres d'Arles.

"МАРІЯ" - це візуальний проєкт, присвячений пам’яті жертв Голодомору 1932-33 рр. У центрі уваги - портрет юної дівчини Марії, якій вдалося вижити і перебратися в Канаду, у той час як мільйони людей загинули. Окрім книги, у проекті представлені також виставка зображень та інсталяцій, фільм і серія лекцій.

Світовий конґрес українців надав патронат проєкту “МАРІЯ”.

Фото: Lesia Maruschak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-