В Музеї української діаспори презентують книгу рецептів від українок закордону

В Музеї української діаспори презентують книгу рецептів від українок закордону

Укрінформ
Презентація збірки кулінарних рецептів різних років від українок закордону «Як добре й здорово варити» відбудеться 16 жовтня в Музеї української діаспори.

Про це повідомляється на сторінці музею у Facebook.

"Чи знаєте ви, якими стравами частували своїх рідних українці в еміграції та за якими рецептами їх готували? 16 жовтня о 18:00 у вас буде унікальна нагода про це дізнатися", - йдеться у дописі.

Як зазначається, уперше за 90 років перевидано культову кулінарну книгу 30-х років "Як добре й здорово варити". У міжвоєнний період ХХ ст. вона була бестселером й виходила друком у Коломиї з 1931 по 1938 рр. під редагуванням часопису "Жіноча доля", головною редакторкою якого була Олена Кисілевська. Унікальність книги у тому, що читачки “Жіночої долі” надсилали рецепти з різних куточків України.

"Знайдете тут переписи від відомих особистостей: Ольги Кобилянської, Ольги Дучимінської, Адольфіни Макогон (мами Ірини Вільде), Юлії Маркевич (мами Дарії Цвєк), а також рецепти, надіслані українками з Америки, Канади, Чехії", - зазначається на сторінці події у Facebook.

На презентації збірки говоритимуть про жінок, що творили історію, але не забували про свою родину, плекали та передавали автентичні кулінарні рецепти від бабусі до онуки як в Україні, так і в еміграції.

Читайте також: Учні української школи «Намисто» представили гаївки й колядки на концерті в Лейпцигу

Організатором заходу є «Авторська кухня українська» — проект, покликаний відтворювати старовинні українські кухарські книжки та популяризувати правдиву українську кухню.

Вхід на презентацію книги "Як добре й здорово варити" вільний, але кількість місць обмежена. Охочих просять реєструватися тут

Фото: Укрінформ, Авторська Кухня Українська‎ у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-