Українські художні колективи Румунії виступили на фестивалях у Тімішоарі та Плоєшті

Українські художні колективи Румунії виступили на фестивалях у Тімішоарі та Плоєшті

Фото
Укрінформ
Художні колективи діаспори представили днями Союз українців Румунії (СУР) на фестивалях у містах Тімішоара і Плоєшті.

Про це йдеться на сторінці СУР у Facebook.

"Члени Тіміської Філії Союзу українців Румунії й танцювальний ансамбль "Козачок" з Бальківців Сучавського повіту, керівник Петро Шойман, представили Союз українців Румунії на Фестивалі етнічних меншин у місті Тімішоара», - зазначається у дописі.

VI-ий випуск фестивалю був організований мерією міста Тімішоара спільно з Консультативною радою з питань національних меншин м. Тімішоари, головою якої є Юрій Глеба, голова Тіміської філії СУР. У фестивалі взяли участь художні колективи, народні майстри та художники, які належать до національних меншин міста Тiмішоара, представники місцевої державної адміністрації, національних меншин та мажоритарного румунського населення цього міста.

Тіміська філія СУР організувала й власний стенд, на якому були представлені книги, газети та журнали СУР, українські народні костюми, картини, українські віночки, традиційні українські вироби. Стенд СУР відвідав, серед інших, мер міста Тімішоара Ніколає Робу.

Метою фестивалю було вираження, збереження та розвиток культури й традицій етнічних меншин Тімішоари.

Читайте також: В Афінах презентували переклад історичного роману Миколи Хомича грецькою

Крім того, 20-22 вересня фольклорний ансамбль «Червона Калина» з Негостини Сучавського повіту, керівник Юліан Кідеша, представив українську громаду на фестивалі «Алфавіт співжиття», який відбувся у місті Плоєшті.

Як зазначається у дописі, VII-ий випуск фестивалю пройшов за участю художніх колективів та представників національних меншин, які проживають в Румунії, а також мажоритарного румунського населення. Основною метою фестивалю є розвиток міжкультурного діалогу та єдності в різноманітності.

Фото: Uniunea Ucrainenilor din România Cоюз Українців Румунії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-