У Бухаресті відбувся літературний вечір, присвячений Павличку і Небиляку

У Бухаресті відбувся літературний вечір, присвячений Павличку і Небиляку

Фото
Укрінформ
Про життя і творчість українських поетів Дмитра Павличка та Миколи Небиляка поговорили на літературному вечорі в Бухаресті.

Про це йдеться на сторінці Союзу українців Румунії (СУР) у Facebook.

«Бухарестська філія Союзу українців Румунії організувала літературний вечір, присвячений поетові Дмитру Павличку та покійному поетові та письменнику Михайлу Небиляку», - йдеться у повідомленні.

На вечорі були представлені аспекти з життя та літературної творчості Михайла Небиляка та Дмитра Павличка, прозвучали їхні вірші.

 Гурт «Зоря» виступив з українськими народними піснями, а Наталія Колотило-Панчик виконала на скрипці низку українських мелодій.

Зазначається, що у заході взяли участь представники Президії СУР, Комітету Бухарестської філії СУР, Посольства України в Румунії, члени філії та гості.

Читайте також: На "Полониньскому літі" в Румунії презентували українські звичаї

Нагадаємо, Дмитро Павличко (нар. 28 вересня 1929, Стопчатів, нині Косівський район) — український поет, перекладач, літературний критик, дипломат, громадсько-політичний діяч, Герой України.

Михайло Небиляк (1949, Верхня Рівна – 2003) — український письменник, член Спілки письменників Румунії. Автор збірки «Криниця моїх очей» (1972), романів «Лорана» (1975), «Любов до ближнього» (1978).

Фото: Uniunea Ucrainenilor din România Cоюз Українців Румунії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-