"Шпилясті кобзарі" виступили з бандурним шоу у Відні

Фото, відео
Укрінформ
Музичний гурт "Шпилясті кобзарі" виступив з безкоштовним концертом перед українською громадою столиці Австрії.

Бандурне шоу, організоване "Товариством української молоді в Австрії", відбулося в одному з улюблених місць збору українців Відня - ресторані SCHRNK, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Шпилясті кобзарі" виступили у Відні / Фото: Василь Короткий. Укрінформ

"Кобза — це ж справжній кайф! А у виконанні цих хлопців — це ще й неймовірний кайф! Це круто, сучасно, нестандартно! Це мега-позитивна енергія, котрої так бракує нам всім сьогодні! Наш ресторан з величезною радістю завжди приймає все хайпове, що пропагує українську культуру та традиції на сучасний лад", - зазначив власник SCHRNK Роман Жорін.

За його словами, у подальшому планується проведення в ресторані виступів й інших талановитих українських гуртів та авторів.  "Спільно з ТУМА та іншими організаціями будемо намагатись приводити до нас все більше і більше молодих талановитих хлопців і дівчат з України! Такі активності — це ж не лише підтримка української громади, а значно більше — популяризація української культури, формування позитивного ставлення до нас. І це - вкрай актуально, бо треба долати ті стереотипи "дешевого продажного і малоосвіченого українця", що, нажаль, міцно вкорінилися у свідомості багатьох австрійців", - переконаний Жорін.

Послухати колоритних бандуристів прийшли десятки людей, вщент заповнивши приміщення SCHRNK. 

Хлопці виконали у стилі "музичний шарж" авторські пісні, інструментальні твори і cover-версії світових хітів та українських народних пісень у сучасному форматі. Неочікуване і запальне виконання  не залишало байдужими присутніх, які намагалися підспівувати відомі українські пісні та голосно аплодували.

Як відомо, ініціатором створення гурту став відомий бандурист, володар призу глядацьких симпатій шоу "Україна має талант" Ярослав Джусь. Основною метою було продемонструвати всій країні можливість унікального українського народного інструменту – бандури.

"Шпилясті кобзарі" гармонійно поєднують колорит народної традиційної музики з мотивами пісень Joe Dassin, Beatles чи Nirvana, рідні українцям  звуки старовинного інструменту з сучасними танцювальними композиціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-