Зеленський у США запевнив діаспору, що боронитиме Україну - президент УККА

Зеленський у США запевнив діаспору, що боронитиме Україну - президент УККА

Ексклюзив
Укрінформ
Володимир Зеленський у Нью-Йорку розповів представникам діаспори про свої плани відновлення територіальної цілісності України. 

Про це президент Українського конгресового комітету Америки Андрій Футей розповів після завершення зустрічі в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу. 

Увечері у понеділок, 23 вересня, у рамках візиту до Нью-Йорка для участі у Генеральній асамблеї ООН Володимир Зеленський провів свою першу зустріч - завітав до Українського інституту Америки, де поспілкувався з діаспорою. 

ф
Андрій Футей

«Президент був дуже відкритий з нами. Він людина, яка має страшний тягар на своїх плечах у нинішній ситуації. Але він відверто пояснив нам деякі свої плани, зокрема щодо Донбасу, Криму», - зазначив Футей. 

Читайте також: Володимир Зеленський прибув до США
Президент УККА повідомив, що громада з приємністю відзначила той факт, що Володимир Зеленський приїхав на зустріч із діаспорою найпершим чином, одразу з літака. 

«Він нас запевнив, що його шлях полягає у подальшому захисті української ідентичності, української територіальної цілісності, поверненні всіх наших територій, вигнанні ворога, який окупував Україну», - підкреслив Футей. 

Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади у США / Фото: Офіс Президента

За його словами, Президент також розповів про своє бачення ролі американської діаспори, зокрема, у спілкуванні з американською владою стосовно подальшого розвитку України. 

«Звісно, кожен хотів би чути більше. Але треба розуміти, що йдуть переговори. Страшні переговори. З нашими союзниками - з Америкою, Канадою, Францією, Німеччиною. І навіть якби Президент хотів сказати всі деталі, зараз цього не можна робити», - пояснив він. 

Читайте також: Зеленський у Нью-Йорку: перше знайомство

Очільник УККА зазначив, що українці США щиро бажають Президентові вдалих зустрічей у Нью-Йорку. Він також розповів, що громада поділяє занепокоєння з приводу скандалу у внутрішній політиці США, пов’язаного з Україною. 

За словами Андрія Футея, Володимир Зеленський пояснив, що очікує від зустрічі з президентом США, насамперед, відкритості.

Читайте також: Трамп сподівається на "більшу чесність" від Зеленського та України

«Президент чітко сказав, що він хоче почути від Трампа - який його план щодо України», - розповів Футей. 

За словами президента УККА, у такий «неприємний час», коли Україна опинилася в епіцентрі політичного протистояння двох американських партій, «головне, щоб ми тримали лінію, щоб надалі й республіканці, і демократи підтримували Україну, - так, як це завжди відбувалося досі». 

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-