Організатори розкрили деталі п’ятого Українського балу, що пройде у Відні

Організатори розкрили деталі п’ятого Українського балу, що пройде у Відні

Укрінформ
У розпал сезону балів у Відні 15 лютого 2020 року вже вп’яте пройде традиційний Український благодійний бал.

Як і в попередні роки, організатори балу з "Товариства української молоді в Австрії" (ТУМА) обіцяють цікаве поєднання віденської класики та українського шарму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Неофіційним слоганом балу залишається “Допомагай танцюючи“. Він зрозуміло і влучно пояснює благодійну мету балу, коли гості для того, щоб зробити хороший внесок у суспільство, мають усього лише купити квиток на Український бал та насолоджуватися незабутнім вечором", - зазначила голова ТУМА Лідія Акришора.

Щороку зібрані в рамках благодійної лотереї під час балу кошти направляють на потреби двох дитячих будинків в Україні. На минулорічному балу вдалося зібрати понад 5000 євро.

У 2020 році бал значно розширить свою локацію та відбудеться в самому центрі Відня – палаці Ферстель (Palais Ferstel) та кафе Централь (Café Central), які є одними з кращих туристичних принад австрійської столиці та втіленням давніх традицій віденської класики.

За правилами віденських балів, вечір відкривають дебютанти (пари хлопців та дівчат) полонезом та віденським вальсом.

Спеціально для цьогорічного балу віденська дизайнерка Ніелі Хоеч (Niely Hoetsch) розробить аксесуари для дебютанток – тіари та браслети. Торік її прикраси ідеально пасували до концепції балу – стримані та елегантні тіари з квітами та листочки символізували популярні елементи української вишивки.

"Дебютантки на паркеті в Палаці Ферстель красуватимуться в сукнях від "Дизайн-студії Оксани Полонець", вироби якої одягала  колишня перша леді України Марина Порошенко. Завдяки унікальному стилю, дизайнерські роботи впізнають не тільки в Україні, але й за кордоном", - зазначила Акришора.

Відкриватиме Український благодійний бал оперна співачка, солістка Національної опери України, заслужена артистка України Суcанна Чахоян. Ще однією родзинкою програми стане виступ віртуоза-скрипаля, фіналіста програми "Україна має талант" Олександра Божика.

На балу публіку розважатиме своїми мелодіями вже добре знаний австрійський оркестр Ziehrer Hofball Orchester, який добре розуміється на бальних традиціях і не один раз супроводжував віденські бали. Саме вони минулого року підкорили відвідувачів українським танго “Гуцулка Ксеня” у класичному виконанні. Цього року в їх симфонічному аранжуванні звучатимуть “Ніч яка місячна”, “Ой чий там кінь стоїть”, “Місто спить”, “Тримай”.

Джазовий та грайливий настрій на Українському балу забезпечить гурт Vienna Jazz Melange, до складу якого входить Сузанна Штокхаммер та першокласні джазові музиканти. Справжнім хайлайтом вечора минулого року став виступ українського співака Олега Скрипки з композицією “Черемшина” у супроводі гурту.

Після офіційної програми, яка триватиме близько години, та другого танцю дебютантів прозвучить традиційна фраза Alles Walzer: вона означає, що до танцю на паркет запрошуються усі гості балу.

Також для всіх поціновувачів різноманітної музики на Українському балу працюватимуть кілька залів із латиноамериканською та джазовою програмою у супроводі солістки Олени Гойняк та саксофоніста Олега Огнівчука.

Для гостей проводитимуться танцювальні майстер-класи, а близько 24:00 весь зал затанцює традиційну кадриль.

Після опівночі на Українському балу вахту прийме український DJ Peter Ambryk, який не перший рік вражає публіку балу чудовою підбіркою танцювальної музики як іноземної, так і української.

"Крім благодійних цілей, наша мета також полягає у відродженні традиції Українського балу, в тому, щоб зробити його пізнаваним у бальному календарі Відня. І, власне, це вже стало реальністю. Український благодійний бал став місцем зустрічі для гостей різних національностей та різних професій. Теплі відгуки постійних відвідувачів балу беззаперечно доводять, що це ідеальна платформа для цікавих знайомств та проведення вечора в дружній вишуканій атмосфері. Також наш бал – це своєрідний місток культурної дипломатії між Україною та Австрією: він популяризує українську культуру серед австрійців та іноземців", - зазначила голова "Товариства української молоді в Австрії".

Читайте також: Діаспоряни у Бразилії взяли участь у міжнародному фольклорному фестивалі у Сан-Паулу

За даними організаторів, на минулорічний бал завітало понад 700 людей, 70% з яких були австрійці та гості різних національностей. Із задоволенням насолоджуються бальною традицією й українці. Поруч з українською діаспорою Австрії, спеціально на Український бал приїжджають чимало українців з самої України, а також з Чехії, Словаччини, Угорщини, Швеції та навіть з Канади та США.

На Український бал може завітати кожен бажаючий. Для цього потрібно лише купити вхідний квиток та дотримуватися дрес-коду: для жінок – довгі вечірні або бальні сукні, для чоловіків – фраки, смокінги або костюми з метеликами.

Фото: ukrainianball.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-