В Едмонтоні відзначили 45-річчя програми з просування української мови й культури в Канаді

В Едмонтоні відзначили 45-річчя програми з просування української мови й культури в Канаді

Фото
Укрінформ
У столиці канадської провінції Альберта Едмонтоні відзначили 45-річчя існування української двомовної програми Ukrainian Bilingual Program.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Влодко Бойчук – один з вчителів, який працює за цією програмою.

«Учні, вчителі, батьки та священники сьогодні святкували 45-річчя створення Української двомовної програми в м.Едмонтон (Альберта, Канада) на Св.Літургії з єпископом Давидом Мотюком», - написав Бойчук.

Як відомо, програма Ukrainian Bilingual Program є однією з найстаріших у західній Канаді, входить до складу освітньої програми у ряді шкіл Альберти. Її було започатковано в Едмонтоні й запроваджено в шкільній системі Edmonton Public School Board system. Упродовж останніх 45 років Ukrainian Bilingual Program сприяє просуванню української мови та культури в провінції Альберта.

Наразі за даною програмою навчаються більш як 700 учнів, значна частина яких походить зі змішаних україно-канадських родин. Під час занять у рамках Ukrainian Bilingual Program учні, зокрема, вивчають історичні й сучасні аспекти української мови та культури, обговорюють політичні, спортивні, культурні, поточні події в Україні, слухають українську музику тощо.

Ukrainian Bilingual Program наразі доступна, зокрема, у шкільних системах Edmonton Catholic school system, Elk Island school system, Elk Island Catholic system.

Фото: Vlodko Boychuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-