Український народний театр у Ризі дав прем’єру вистави “Житейське море”

Український народний театр у Ризі дав прем’єру вистави “Житейське море”

Фото
Укрінформ
Ризький український народний театр під керівництвом Марії Семенової днями дав прем’єру вистави "Житейське море" за п’єсою Івана Карпенка-Карого.

Захід відбувся до Дня Незалежності України та на честь 400-ліття українського театру, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на режисера-постановника Марію Семенову.

«Остання п’єса Карпенка-Карого - на просту, побутову, але вічну тему, багатьом знайому. Коли життя ставить перед фатальним вибором: сім’я чи оманливе, пристрасне захоплення, яке частіше за все веде в нікуди... Ми щасливі з того, як пройшла прем’єра: повний зал, стільки щирих емоцій, стільки квітів та посмішок. Це нас надихає. Працюємо далі. І за якийсь час знову покличемо наших глядачів на нове наше з вами свято української класичної драми чи комедії», - розповіла  Семенова.

Вступне слово перед виставою сказав Посол України в Латвії Олександр Міщенко. Прем’єра пройшла у заповненій великій залі історичного Латиського дому в центрі Риги.

Ризький український народний театр добре відомий у Балтії та в Україні. Він неодноразово брав участь в міжнародних театральних фестивалях поряд з професійними театрами та отримував там нагороди.

Читайте також: Пісня українського проєкту Cape Cod стала саундтреком перезапуску "Беверлі-Гіллз 90210"

Трагікомедія Івана Карпенка-Карого «Житейське море», написана у 1904 році, є останньою п’єсою корифею українського театру. Її головний герой — відомий артист Іван Барильченко, яких хитається між різними сферами: світу щасливих сімейних стосунків та виру артистичного закулісся, де панують фальш, лицемірство, позашлюбні стосунки...

Багато фахівців вважають початком розвитку власне українського театру 1619 рік. Так першою відомою постановкою вважаються дві українські інтермедії, виконані 29 серпня 1619 року на ярмарку неподалік від Львова.

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-