Навчальний рік в Українській суботній школі у Відні відкрили оперна співачка й козаки

Навчальний рік в Українській суботній школі у Відні відкрили оперна співачка й козаки

Фото
Укрінформ
Українська суботня школа у Відні вже дев’ятий рік поспіль відчинила свої двері для маленьких українців.

Участь у відкритті нового навчального року взяли понад 400 дорослих та дітей, повідомляється на сторінці школи у Facebook.

"За доброю традицією у величній Королівській залі "замку Гаррі Поттера" було організовано чудове і незабутнє Свято Першого дзвоника. Понад 400 дорослих та дітей заповнили залу по самі вінця! Ми всі побачили чарівну виставу за участю мегаактивного Привида нашої школи, який самотньо блукав у чарівному замку і ніяк не міг знайти друзів, і ,зрештою, викрав та заховав дитячі подарунки... Але наші привітні дітки все-таки переконали Привида, що справжня дружба існує і прийняли його у свою товариську сім’ю чарівників", - йдеться у повідомленні школи, яка знаходиться в будівлі, що зовнішньо схожа на замок з фільму по чарівника Гаррі Поттера.

Мудрими словами привітав усіх школярів, вчителів, батьків і гостей свята отець Тарас Шагала, парох української церкви Святої Вмч. Варвари у Відні. Він наголосив на тому, що в його розумінні слово "освіта" походить від слова світло та благословив всіх на новий навчальний рік.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія Олександр Щерба також привітав всю дружню українську родину Суботньої школи та побажав всім щасливого навчального року.

Родзинкою шкільного свята була українська зірка, солістка Віденської Опери Зоряна Кушплер, яка своїм неймовірним голосом виконала не лише гімн України, але й незвичні композиції, які не належать до класичного репертуару.

З нагоди початку навчального року гості свята отримали на згадку подарунки від організаторів Української суботньої школи у Відні - Українського культурно-освітнього Центру імені Івана Франка.

Після свята в учнів відбулися перші уроки в цьому навчальному році: ознайомчі заняття та класні години, а спеціально для старших класів - цікаві фізичні експерименти з учителем фізики Максимом Юречком.

Батьки, у свою чергу, мали змогу долучитися до батьківських зборів, щоб ознайомитися із впровадженням змін у системі навчання, проконсультуватися у дирекції Школи та поспілкуватися.

Опісля на школярів та батьків чекала ще одна несподіванка, яку організатори тримали в таємниці до останнього дня захоплюючий виступ справжніх запорізьких козаків з Хортиці. також завітали до чарівного замку Гаррі Поттера, щоб продемонструвати дітям свою спритність та майстерність і привітати школярів з початком навчального року.

Фото: Українська суботня школа у Відні у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-