Для українських військових, що лікуються в Латвії, підготували насичену громадську програму

Для українських військових, що лікуються в Латвії, підготували насичену громадську програму

Фото, відео
Укрінформ
Для групи українських військових з 14 чоловік, що з 9 вересня проходять реабілітацію у Національному реабілітаційному центрі «Вайварі» (Юрмала), підготували насичену реабілітаційну та громадську програму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У суботу, 14 вересня, українські військові побували на екскурсії столицею Латвії. Вони, зокрема, відвідали знаменитий Ризький мотормузей, де оглянули колекцію раритетних автомобілів, здійснили оглядову екскурсію Ригою та скуштували блюда латвійської кухні. Увечері на центральній площі Риги біля Пам’ятника Свободи воїнів привітали члени української громади Латвії.

Напередодні, в п’ятницю, українських військових відвідали в Національному реабілітаційному центрі (НРЦ) «Вайварі» члени латвійського «Товариства підтримки України» на чолі з Тетяною Лаздою.

У четвер, 12 вересня, НРЦ «Вайварі» відвідав Посол України Олександр Міщенко. Він оглянув умови проживання та лікування, зустрівся з лікарями та персоналом НРЦ, поспілкувався з військовими. Міщенко переконався, що самопочуття українських військових нормальне, вони задоволені умовами проживання та лікування, а також особливо відзначають тепле й дружне ставлення до них з боку персоналу Центру та пересічних латишів.

За цей час українські військові також дали низку інтерв’ю латвійським телевізійним та друкованим ЗМІ.

Нагадаємо, що Латвія продовжує програму надання реабілітації в Національному реабілітаційному центрі «Вайварі» (Юрмала) українським військовим та ветеранам, що зазнали поранень при відсічі російській агресії на Донбасі.

Група з 14 військовослужбовців і ветеранів Збройних сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України прибула до міжнародного аеропорту Риги 9 вересня. Курс реабілітації у «Вайварі» триватиме до 27 вересня за рахунок коштів державної бюджетної програми Латвійської Республіки, за підтримки Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров’я Латвії.

Дозвілля українських героїв, поїздка в Ригу були організована Посольством України за підтримки Ризького мотормузею, а також товариств і активістів української громади Латвії, які входять до Координаційної ради при ПУ.

Фото: Олег Кудрін, Посольство України в Латвії

Відео: ltvpanorama

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-