Підтримка організацій закордонних українців є одним з важливих пріоритетів МЗС – Пристайко

Підтримка організацій закордонних українців є одним з важливих пріоритетів МЗС – Пристайко

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко назвав підтримку організацій закордонних українців та розвиток співпраці з ними одним з важливих пріоритетів Міністерства закордонних справ (МЗС).

Про це Пристайко заявив у середу під час зустрічі з проводом Світового конґресу українців (СКУ): президентом СКУ Павлом Ґродом, віце-президентами СКУ Андрієм Футеєм, Стефаном Романівим, Зеноном Потічним, Оленою Кошарною та директором Представництва СКУ в Україні Сергієм Касянчуком, повідомляється на сайті МЗС.

Міністр закордонних справ України наголосив на пріоритетності побудови тісних зв’язків із закордонним українством, а також необхідності вдосконалення законодавства України щодо статусу закордонного українця.

Учасники зустрічі підкреслили важливість збереження українською спільнотою у всьому світі своєї виразної ідентичності, актуальність спільного реагування на виклики сьогодення, поглиблення співпраці з реалізації спільних проектів з громадськими організаціями закордонних українців у країнах їхнього проживання.

Читайте також: СКУ побачив конструктив у підході нової влади до співпраці з діаспорою

Пристайко подякував СКУ за підтримку України у боротьбі з російською агресією та активну позицію у відстоюванні інтересів нашої держави.

Фото: сторінка Ukrainian World Congress - Свiтовий Конґрес Українців у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-