В Українському культурному центрі в Ізраїлі показали фільм «Невидимий батальйон»

В Українському культурному центрі в Ізраїлі показали фільм «Невидимий батальйон»

Фото
Укрінформ
Зустріч з учасниками проєкту «Амбасадор» та показ документального фільму «Невидимий батальйон» відбулися в четвер в Українському культурному центрі в Ізраїлі.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Ізраїлі.

«Ветерани-амбасадори Катерина Приймак, Станіслав Керод, Михайло Полагів та Віктор Кривоносов поділилися з присутніми своїм особистим досвідом, набутим у ході бойових дій на сході України, та причинами, що спонукали їх приєднатися до лав захисників країни задля відстоювання територіальної цілісності та незалежності України у неоголошеній війні на сході України. Вони також розказали про роботу, яка ведеться ветеранами після повернення у мирне життя, зокрема, з ознайомлення якомога ширшої громадськості світу про російську агресію та необхідність протидії агресору спільними зусиллями», - йдеться у повідомленні.

Одним із способів донести правду про неоголошену війну на сході України проєкт «Амбассадор» обрав показ документальних фільмів, у яких очевидці «мовою серця» діляться особистим досвідом.

У фільмі «Невидимий батальйон», що був запропонований гостям Українського культурного центру, була показана історія шести українських жінок, які на рівні з чоловіками боронять територіальну цілісність України. Кожна історія – не лише жіночий погляд на війную. Одна з героїнь фільму, Дар’я Зубенко, каже: "Це доказ того, що війна – це не жіноча і не чоловіча справа. Війна – це взагалі не людська справа».

Посол України Геннадій Надоленко, вітаючи ветеранів-амбасадорів в Ізраїлі та гостей вечора, підкреслив важливість народної дипломатії у руйнуванні міфів російської пропаганди та подякував громадській організації «Ізраїльські друзі України» за надання сприяння проекту «Амбассадор» на Святій Землі й волонтерську діяльність на підтримку України.

Показ стрічки був організований громадською організацією «Ізраїльські друзі України» за підтримки Посольства України в Ізраїлі.

Читайте також: У Музейному кварталі Відня пройде "Українська ніч"

Як відомо, «Невидимий батальйон» - це шість історій жінок-військовослужбовиць, розказаних трьома українськими режисерками: Іриною Цілик, Світланою Ліщинською та Аліною Горловою. Героїні фільму різні за своїм життєвим досвідом, віком, військовими та цивільними професіями, проте їх всіх об’єднала ця війна, і їх історія створюють панорамну картину становища жінки у Збройних Силах.

Фото: Борис Поделко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-