У Ризі пройдуть Дні українського кіно

У Ризі пройдуть Дні українського кіно

Укрінформ
П’ять сучасних фільмів різного типу й жанрів та шедевр Олександра Довженка “Земля” з новим музичним оформленням представлять латвійській аудиторії у Ризі на фестивалі Дні українського кіно.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відкриття фестивалю відбудеться 4 вересня разом з урочистим прийняттям з нагоди 28-ї річниці Незалежності України. Гостям заходу покажуть документальна фільм «Міф», присвячений Василю Сліпаку, Герою України, всесвітньо відомому українському оперному співаку, солісту Паризької національної опери, добровольцю, учаснику Революції Гідності та боїв на сході України проти підтримуваних Росією бойовиків.

У четвер, 5 вересня, о 16:30 З нагоди 125-річчя режисера Олександра Довженка у приміщенні історичного кінокомплексу в центрі Риги "Splendid Palace" відкриється фотовиставка «О.П.Довженко: Життя та творчість”. Також відбудеться показ сучасних українських фільмів: документальної стрічки “Михайло і Даниїл” (2017) та художньої “Вулкан” (2018).

Наступного дня, 6 вересня, демонструватиметься український шедевр Олександра Довженка - німа картина “Земля” (1930) з новим музичним оформленням, зробленим сучасним популярним українським гуртом "Даха Браха". Також покажуть художню стрічку “Гірська жінка: на війні” (2018).

В останній день фестивалю, 7 вересня, до перегляду пропонується анімаційний фільм (серіал) “Моя країна - Україна”, а також презентація виданої за серіалом книги «Щоденник котячих мандрів» (авторка - Лана Ра). На закритті фестивалю буде ще раз показаний фільм «Міф», цього разу - вже для широкого загалу.

Мешканці Риги та гості латвійської столиці під час Днів українського кіно матимуть можливість не лише переглянути фільми, а й познайомитися з їх авторами, українськими кінематографістами.

На всі сеанси фестивалю 5-7 вересня вхід безкоштовний.

Читайте також: Український правозахисник Маринович став лауреатом польської Медалі Вдячності

Нагадаємо, уперше Дні українського кіно в Латвії проходили у жовтні 2017 року. У квітні 2018 року Київ вітав латвійських кінематографістів з найкращими фільмами під час Днів латвійського кіно в Україні.

Фото: Укрінформ, сторінка Embassy of Ukraine in the Republic of Latvia / Посольство України в Латвії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-