У Литви вшанували пам’ять жертв Другої світової війни і помолилися за мир

У Литви вшанували пам’ять жертв Другої світової війни і помолилися за мир

Фото, відео
Укрінформ
У Вільнюсі за участю української діаспори відзначили вісімдесяту річницю початку Другої світової війни і помолилися за мир в Україні і світі.

Про це Укрінформу розповіли в пресслужбі Василіянського монастиря Св. Йосафата у Вільнюсі.

Як зазначається, біля храму Пресвятої Трійці у Вільнюсі (УГКЦ) пройшов мистецько-історичний захід на тему: “Про війну і мир”. На ньому вшанували пам’ять усіх жертв цієї трагедії та помолилися за мир у світі та в Україні. Розпочався захід молитвою за Україну “Боже великий єдиний”, яку виконала відома у Литві поетеса та співачка Даля Тарайлєнє.

До присутніх звернувся настоятель монастиря та храму Пресвятої Трійці, о. Вінкентій Пелих (чин святого Василія Великого, ЧСВВ). Він зазначив, що тема війни та миру - це не тільки тема з підручників історії, але дійсність, в якій живе сьогодні український народ. Тому, вшановуючи пам’ять жертв Другої світової війни, “ми сьогодні маємо бути чуйні і молитися за мир в Україні та в цілому світі”.

Голова української громади у Вільнюсі Наталя Шертвітєнє нагадала про війну як велику трагедію для багатьох народів, котрих вона торкнулася.

Після цього на вшанування загиблих захисників України Даля Тарайлєнє виконала поминальну пісню “Пливе кача”.

У рмаках заходу своїми роздумами про війну і мир у формі поезій, пісень, експозицій ділилися митці, поети, музиканти, художники, військові, які представляли різні народи України, Литви, Польщі, Ізраїля тощо.

Читайте також: Місія СКУ зафіксувала приклади російської дезінформації іноземних медіа про вибори в Україні

На завершення о. Вінкентій Пелих нагадав усім, що напередодні, 28 серпня, Папа Римський Франциск на загальній аудієнції на площі святого Петра, згадуючи про початок Другої світової війни, зазначив: «Всі ми молитимемося за мир, аби більше не повторилися породжені ненавистю трагічні події, що принесли лише знищення, страждання та смерть. Молімо Бога, щоби мир панував у серцях людей, у родинах, суспільствах і між народами».

Фото, відео: Василіянський монастир Св. Йосафата у Вільнюсі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-