Місія СКУ зафіксувала приклади російської дезінформації іноземних медіа про вибори в Україні

Місія СКУ зафіксувала приклади російської дезінформації іноземних медіа про вибори в Україні

Укрінформ
Міжнародна місія Світового конґресу українців (СКУ), спостерігаючи за позачерговими парламентськими виборами в Україні, зафіксувала приклади російської дезінформації іноземних ЗМІ про Україну та парламентські вибори.

Про це сказав голова Міжнародної місії Світового конгресу українців зі спостереження за виборами 2019 року в Україні Євген Чолій під час представлення заключного звіту місії СКУ стосовно парламентських виборів в Україні 21 липня 2019 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ефективно спираючись на свою міжнародну та багатомовну мережу громад у діаспорі, місія СКУ зафіксувала численні приклади російської дезінформації про Україну та її виборчі процеси іноземним ЗМІ. Місія СКУ помітила різні дезінформаційні наративи під час парламентських виборів в Україні, котрі розповсюджувалися на різних мовах через традиційні соціальні медіа поза межами України. Цільовою аудиторією була міжнародна спільнота з різним ступенем відносин з Україною”, - розповів Чолій.

Він зауважив, що у випадку України “дезінформація залишається невіддільною частиною російської гібридної війни, яка включає військові, економічні, кібернетичні та інформаційні компоненти”.

“Кінцевою метою російської гібридної війни, включно із дезінформацією, є ослаблення України, щоб повернути її до російської сфери впливу і домінування”, - наголосив Чолій.

Водночас він зауважив, що “на основі результатів спостереження місії СКУ, парламентські вибори 2019 року в Україні відповідають міжнародним стандартам проведення демократичних виборів”.

“Владні структури, зокрема ЦВК та правоохоронні органи України, забезпечили цілісність та безпеку виборчого процесу попри продовження гібридної агресії Російської Федерації проти України”, - сказав Чолій.

За його словами, “фактично російська гібридна агресія проти України найбільш негативно вплинула на парламентські вибори у 2019 році в Україні, бо не дозволила українському народу обирати 12 народних депутатів Криму та 14 — на окупованих територіях Донбасу”.

Читайте також: У Львові відкрилася міжнародна асамблея успішних українок діаспори

Голова місії СКУ нагадав, що за результатами спостереження підготовлено і випущено 4 звіти щодо парламентських виборів: проміжний звіт 18 липня, попередні висновки - 22 липня, попередні висновки щодо медіамоніторингу 24 липня і 2 вересня - заключний звіт.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня 2019 року в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-