Український школяр представив у Стокгольмі свою систему захисту від цунамі

Український школяр представив у Стокгольмі свою систему захисту від цунамі

Фото, відео
Укрінформ
Український школяр Віталій Михайличенко представив власне наукове дослідження на тему захисту від цунамі на Стокгольмській юніорській водній призовій церемонії.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Королівстві Швеція.

«27 серпня український учень Борщівської середньої школи №1 Віталій Михайличенко представив результати наукового дослідження на міжнародній Стокгольмській юніорській водній призовій церемонії. Українське водне товариство ВотерНет - національний координатор проекту дослідника», - йдеться у повідомленні. 

Разом з учнями з 35 країн світу Віталій Михайличенко презентував роботу “Зупиніть цунамі”, яка присвячена вивченню деструктивного впливу цунамі на прибрежні зони та інфраструктурні об'єкти. Віталій сподівається, що запропонована ним система захисту буде використовуватися іншими країнами, які нерідко потерпають від цунамі та інших природних лих.

Під час Водного тижня, організованого напередодні призової церемонії, В.Михайличенко мав першочергову нагоду представити своє дослідження, зустрітися та поспілкуватися з іншими молодими дослідниками з усього світу, відвідати лекції та практичні семінари з проблематики водопостачання, захисту водних ресурсів та прісної води. 

Як зазначається у дописі диппредставництва у Facebook, Віталій Михайличенко - національний переможець і фіналіст державного відбіркового конкурсу.

Під час Параду націй у рамках церемонії Віталій Михайличенко ніс український прапор.

Читайте також: В Українській школі в Амстердамі розробили навчальний тревелог про творчих українців

Як відомо, Стокгольмська юніорська водна призова церемонія (Stockholm Junior Water Prize) – щорічний захід під патронатом Її Королівської Високості Кронпринцеси Вікторії. Організаторами заходу є Стокгольмський міжнародний водний інститут та незалежні національні координатори країн-учасниць. 

Фото:  сторінки Stockholm Junior Water Prize, Embassy of Ukraine in Sweden / Посольство України в Швеції у Facebook, пресслужба Посольства України в Королівстві Швеція

Відео: Embassy of Ukraine in Sweden / Посольство України в Швеції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-