Діти воїнів АТО/ООС відпочили у Польщі

Діти воїнів АТО/ООС відпочили у Польщі

Укрінформ
Група українських дітей, батьки яких загинули на сході України під час виконання службових обов’язків в АТО/ООС, побували на відпочинку в Польщі.

Про це йдеться на сторінці Генерального консульства України в Кракові у Facebook.

«Польськими клубами міжнародної благочинної організації «Ротарі» було організовано двотижневий оздоровчий відпочинок у Малополському воєводстві 17 дітей-сиріт з Полтавської, Дніпропетровської, Львівської, Київської, Одеської та Харківської областей.

Зокрема, діти мали можливість відпочивати в польських Татрах та відвідати практично усі термальні оздоровчі комплекси, які знаходяться поблизу міста Закопаного», - йдеться у дописі.

В рамках оздоровчих канікул діти відвідали місто Краків, де їм було проведено екскурсії по історичній частині міста, музейних комплексах «Вавельський Замок» та «Велічка».

Під час спільного обіду в Кракові, віцеконсул Максим Музичко привітав учасників делегації та висловив слова вдячності польській стороні за надану допомогу в організації, проведені та фінансуванні цього проєкту, який покликаний з метою соціальної адаптації діей, подолання психологічних травм та розширення їхнього світогляду.

Читайте також: Українки з Манчестера зібрали до школи дітей з 20 родин загиблих учасників АТО/ООС

Після завершення урочистості Максим Музичко, спільно з представниками благочинної організації, вручили українським дітям подарунки.

Інша група дітей учасників АТО/ООС відпочила в Куявсько-Поморському воєводстві, повідомляє пресслужба Консульства України в Гданську.

«24 серпня 2019 року Консул України в Гданську Лев Захарчишин відвідав групу дітей учасників бойових дій АТО-ООС, яка відпочивала у м.Александрув-Куявскі Куявсько-Поморського воєводства», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відпочинок дітей був організований керівництвом міста із залученням місцевих підприємців. З українського боку вибором дітей та організацією поїздки займалось Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України.

Загалом в проекті взяло участь 12 дітей та 3 супроводжуючі особи, в т.ч. військовий капелан от. Тарас, переважно учасники групи – діти військо-службовців державної прикордонної служби.

Під перебування в Польщі діти відвідали м.м. Торунь, Гданськ, були в аквапарку, музеях, дитячих ігрових центрах. Консул України поспілкувався з дітьми та опікунами, привітав їх з Днем Незалежності і разом з дітьми виконав Державний Гімн України та українські пісні.

Фото: сторінка Генконсульства України в Кракові-Konsulat Generalny Ukrainy w Krakowie у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-