У США зібрали понад $20 тисяч на лікування українських військових

У США зібрали понад $20 тисяч на лікування українських військових

Укрінформ
25 серпня у м. Йонкерс (штат Нью-Йорк, США) волонтери благодійного фонду Revived Soldiers Ukraine влаштували благодійний концерт співачки Оксани Мухи, на якому зібрали понад 20 тисяч доларів США на лікування і реабілітацію важкопоранених українських військових.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала президентка фонду Revived Soldiers Ukraine Ірина Ващук Дісіпіо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дякуємо Йонкерс! Вчора на благодійному концерті Revived Soldiers Ukraine на підтримку поранених військових України з чарівною Оксаною Мухою було зібрано $20,128», - написала вона. 

Благодійний концерт відомої співачки Оксани Мухи відбувся на території Греко-католицької Церкви Святого Архистратига Михаїла в місті Йонкерс, штат Нью-Йорк, США за сприяння отця Кирила Ангелова та парафії.

Читайте також: Кращий лікар України - 2019 врятував більше 500 поранених на Донбасі військових

Ващук Дісіпіо окремо подякувала тим пораненим військовим, які спостерігали за концертом з України. Вони прийшли до реабілітаційного центру Next Step Ukraine в Ірпені Київської області та чекали на пряму трансляцію до дев’ятої вечора. 

«Ми всі подякували нашим пораненим захисникам в прямому етері і показали нашу діаспорську підтримку», - розповіла вона. 

На заході був присутній Костянтин Шкапоєд, військовослужбовець 57-ї бригади, який 2017-го року отримав важке поранення в голову від пострілу снайпера під Пісками, і нині проходить лікування у шпиталі Єля за допомоги фонду. 

«Пошана і низький уклін пораненому військовослужбовцю України Костянтину Шкапоєду… Костя зміг приїхати до нас на свято і насолодитися атмосферою, яку створила для нас Оксанка Муха», - зазначила Ващук Дісіпіо.

Читайте також: Українська діаспора долучилася до збору коштів на унікальну операцію пораненому десантнику

На заході також був присутній Генеральний консул України в Нью Йорку Олексій Голубов, який виголосив промову на підтримку поранених військових. 

Фонд Revived Soldiers Ukraine був заснований у США наприкінці 2015-го року, і з того часу зібрав для лікування поранених українських військових більше півмільйона доларів. За цей час вдалося організувати операції та лікування у США 13-ти паралізованих військовослужбовців із найскладнішими пораненнями. Нещодавно фонд також заснував українську філію - центр Next Step Ukraine в Ірпені, який реабілітує 12-13 людей на день з травмами центральної нервової системи. (Паралізовані від пояса, дії, інсультники).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-