Зеленський подякував керівництву СКУ за підтримку у протидії поверненню Росії до G7

Зеленський подякував керівництву СКУ за підтримку у протидії поверненню Росії до G7

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував керівництву Світового конгресу українців за діяльність, спрямовану на захист суверенітету й територіальної цілісності України.

Про це повідомляє у п'ятницю сайт глави держави.

"Я вдячний вам за потужну інформаційну політику у питанні протидії поверненню Росії до "Великої сімки", – зазначив Президент.

Було акцентовано на необхідності продовження об’єднаних зусиль всієї української громади у світі з метою посилення політичного та санкційного тиску на країну-агресора.

"Ваш успіх – у наших інтересах. Бо ваш успіх – це успіх України", – наголосив президент Світового конгресу українців Павло Ґрод, подякувавши главі держави за активний діалог з українською громадою.

Під час зустрічі сторони також обговорили подальші спільні кроки щодо реалізації окремих ініціатив у політичному та гуманітарному напрямах.

Читайте також: Україна нагадала світу, що підстав для повернення Росії до G8 немає — МЗС

Як повідомлялося із посиланням на інформацію CNN, Дональд Трамп та Еммануель Макрон в ході телефонної розмови, яка відбулася у вівторок, домовилися повернути Росію до "Великої сімки" уже в наступному році. Однак уряди Німеччини, Великої Британії та Канади виступили із критикою цього рішення.

Нині членами "Великої сімки" є США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія та Канада. Це об'єднання існує з 1975 року. Цьогоріч саміт лідерів G7 відбудеться з 24 по 26 серпня у Франції в Біарріці.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-