Діти українських військових відпочили в літньому таборі в Латвії

Діти українських військових відпочили в літньому таборі в Латвії

Фото
Укрінформ
Група українських дітей, переважно з сімей військовослужбовців, 29 липня - 2 серпня відпочивала в літньому таборі на базі середньої школи латвійського міста Малта.

Табір був організований  під патронатом Національної гвардії та Міноборони Латвії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Більшість з групи українських дітей кількістю 30 осіб - з сімей військовслужбовців, чиї батьки загинули в боях з сепаратистськими угрупованнями на сході України, які діють за безпосередньої участі і підтримки російських збройних сил.

Протягом свого перебування в Латвії українські діти мали насичену програму. Вони, зокрема, ознайомилися з традиціями та культурою Латвійської Республіки, а також із системою підготовки юнаків і дівчат до служби в Збройних силах Латвії.

Читайте також: У Ризі створили Координаційну раду українських діаспорських організацій Латвії

Табір було відкрито за участю міністра оборони - віцепрем’єр-міністра Латвійської Республіки Артіса Пабрікса та Посла України в Латвії Олександра Міщенко. Їх привітав керівник української групи, що прибула, полковник Національної гвардії України Віктор Голумбівський.

Зазначається, що латвійське оборонне відомство вже третій рік поспіль забезпечує прийом груп дітей з України на базі підрозділів Національної гвардії Латвії в різних регіонах країни.

Фото: стоірнка Embassy of Latvia in Ukraine/ Посольство Латвійської Республіки в Україні у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-