Як українці за кордоном голосували на парламентських виборах

Як українці за кордоном голосували на парламентських виборах

Відео
Укрінформ
Українські громадяни в Австралії традиційно першими розпочали голосування на позачергових парламентських виборах, у Китаї голосували на трьох дільницях, а у Варшаві зареєструвалися понад 19 тисяч виборців.

Як проходив процес голосування українців у різних країнах світу, розповідає Громадське телебачення у відеосюжеті.

«Першими на парламентських виборах українці проголосували в Австралії: виборча дільниця тут відкрилася ще о 02:00 за Київом. На єдину дільніцю в Посольстві України в Канберрі прийшло 57 людей. Це 4% зареєстрованих виборців», - йдеться на відео.

За результатами опрацювання Центральною виборчою комісією (ЦВК) 100% електронних протоколів голосування на закордонних виборчих дільницях лідирує партія "Європейська солідарність".

Відповідно до даних на сайті ЦВК, "Європейська солідарність" набрала 29,55% голосів виборців за кордоном, "Слуга народу" - 28,13%, “Голос” - 19,67%.

За ними йде партія Шарія з показником 4,41%. У ВО "Свобода" трохи менший результат - 4,25%, а "Опозиційна платформа - За життя" набирає 3,6% голосів. Партія "Батьківщина" з показником 2,01% на восьмому місці.

Згідно з даними на сайті Центральної виборчої комісії, найбільше голосів за політичну партію "Європейська солідарність" віддали українці в Австралії, Греції, Кувейті, Ірландії, Італії, Канаді, Бельгії, Данії, Нідерландах, Саудівській Аравії, Швеції, Таїланді, Лівані, Малайзії, Мексиці, Австрії, Болгарії, Кіпру, Сінгапуру, Словенії, Узбекистану, Хорватії, Великої Британії, США, Туреччини, Німеччини, Фінляндії, Франції, Чорногорії, Швейцарії, Японії.
У ПАР і Кореї "Європейська солідарність" розділила лідерство з партією "Слуга народу", а в Македонії - з партією "Голос".
Найбільше голосів виборців в Естонії здобула політична партія  "Опозиційна платформа – За життя", а в Норвегії та Бразилії - партія "Голос". В інших країнах на закордонних виборчих дільницях українці підтримали партію "Слуга народу".
Читайте також: Парламентські вибори в Україні відбулися — ЦВК

Як повідомлялося, у неділю, 21 липня, в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. За результатами Національного екзитполу, до Верховної Ради проходять п'ять політичних партій: "Слуга народу" (42,2% голосів), "Опозиційна платформа – За життя" (11,4%), "Європейська солідарність" (8,8%), "Батьківщина" (7,4%) та "Голос" (6,5%).

Фото: сторінка Misión Diplomática de Ucrania en la República de Chile у Facebook

Відео: Громадське телебачення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-