У Канберрі молитимуться за жертвами МН17

У Канберрі молитимуться за жертвами МН17

Укрінформ
У Канберрі 19 липня відбудеться поминальна служба за загиблими у катастрофі рейсу МН17 «Малазійських авіаліній».

Про це повідомляється на сайті Союзу українських організацій в Австралії.

«Служба відбудеться біля меморіалу MH17, поруч із будівлею Парламенту Канберри, у п'ятницю, 19 липня 2019 року о 13:00», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, поминальну службу проведуть першоієрарх Української православної церкви США та діаспори митрополит Антоній і архієпископ Української православної церкви США та діаспори Даніїл за участю українських греко-католицьких та православних церков Канберри.

У свою чергу, Посольство України в Австралії раніше у своєму дописі у Facebook запросило усіх охочих відвідати згадану службу і приєднатися до вшанування пам’яті жертв МН17. «Шановні друзі, у липні ми відзначатимемо 5-ту річницю катастрофи рейсу МН17 «Малазійських авіаліній», збитого російським зенітно-ракетним комплексом "Бук" над східною частиною України. Посольство України разом із українською спільнотою в Австралії запрошують вас на поминальну службу за жертвами МН17», - йдеться у дописі на сторінці диппредставництва.

Нагадується, що меморіал жертвам рейсу МН17 розташований зі східної стороні будівлі Парламенту біля входу до англійського саду.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ у небі над селом Грабове Донецької області в зоні воєнних дій на Сході України 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, що дислокується в Курську.

У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію у відповідальності за катастрофу малайзійського пасажирського літака рейсу МН17.

19 червня були оприлюднені імена трьох росіян і одного українця, яких міжнародна Спільна слідча група (JIT) назвала причетними до збиття боїнга МН17. Також у середу вона оприлюднила дату, коли відбудеться суд - 9 березня 2020 року.

Фото: сторінка Посольство України в Австралії /  Embassy of Ukraine in Australia у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-