Українці Іспанії долучилися до збору коштів на монумент Шевченку у Португалії

Українці Іспанії долучилися до збору коштів на монумент Шевченку у Португалії

Укрінформ
Українці Португалії подякували співгромадянам з Іспанії за фінансовий внесок у спорудження у Лісабоні погруддя видатному українському поету Тарасу Шевченку.

Про це написав голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха на своїй сторінці у Facebook.

«Знову наші побратими з Іспанії зробили свій внесок у спільну українську справу. Отримали чергову пожертву на спорудження погруддя Тараса Шевченка у Лісабоні. Дякуюємо вам, Друзі! Слава Україні!», - написав Павло Садоха.

Він також розмістив у себе на сторінці подяку українцям Іспанії з ціїє нагоди.

«Подяка за внесок у спорудження монумента Тарасу Шевченку у Лісабоні (авторська робота португальського скульптора Гелдера Карвальо) товариству «Дивокрай». Вашим грошовим внеском  Ви приєдналися до великої справи увічнення Тараса Григоровича Шевченка у світі. Завдяки Вашій благочинності тепер і в Португалії буде місце, де будуть збиратися українці, як це заповів Великий Кобзар: «Об’єднаймося ж, брати мої!». Слава Україні!», - йдеться у подяці від імені громадської організації зі спорудження монументу Тарасу Шевченку у Лісабоні. Президент зазначеної організації - Олеся Зарума.

Павло Садоха раніше розмістив фото з місця, зе буде стояти погруддя Кобзаря. «Тепер кожен українець, що відвідує Лісабон, в першу чергу мусить відвідати чарівне місце, де невдовзі буде стояти погруддя Тарасу Шевченку. Місце, яке дуже нагадує Канів», - зазначив голова СУП.

Як повідомлялося раніше, у лютому цього року муніципалітет Лісабона надав офіційний дозвіл на встановлення погруддя Тараса Шевченка на площі міста. 

Учасники культурної ініціативи зі встановлення пам’ятника Івану Франку в Мадриді  (Monumento a Iván Frankó en Madrid) у лютому висловили бажання долучитися в мабутньому до збору коштів на пам’ятник Шевченку, «щоб таким чином проявити солідарність зі спільною справою - появою українських мотивів матеріальної культурної спадщини на Піренеях».

У квітні українці у Португалії розпочали збір коштів на погруддя Тарасу Шевченку. Для цього було створено громадську організацію «Монумент Тарасу Шевченко у Лісабоні»  (Montarás – Monumento ao Taras Shevchenko em Lisboa).

У Посольстві України в Португалії сподіваються, що пам’ятник буде встановлений до Дня Незалежності України -  24 серпня.

Фото: сторінка Павла Садохи у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-