У Латвії привітали політв’язня Панова із днем народження

У Латвії привітали політв’язня Панова із днем народження

Відео
Укрінформ
Українські активісти та друзі України в Латвії привітали політв’язня Євгена Панова з 42-м днем народження та висловили надію на його звільнення.

Відеопривітання розміщене на сторінці латвійського Товариства підтримки України у Facebook, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Першою з вітальним словом Панову виступила керівник Ukrainas atbalsta biedrіba (Товариства підтримки України) Тетяна Лазда. Вона зазначила, що в Латвії мешкають небайдужі люди, які опікуються справами українських політв’язнів в Россії та борються за їх звільнення. Лазда також подякувала матері Евгена Панова Вірі Котелянець за сина. 

Після Лазди у відеопривітанні виступили ще 11 латвійських активістів різних національностей.

У свою чергу, мати Євгена Панова  висловила вдячність учасникам акції. “Саме завдяки вашій підтримці я вірю, що дочекаюсь свого сина Євгена! Обіймаю всіх вас”, - сказала Віра Котелянець.

У Товаристві закликали надсилати листи українським бранцям в Росії. «Навіть невелика підтримка дуже важлива для усіх в'язнів Кремля», - зазначається у соцмережі. 

Поштова адреса: Панову Е.А., 06.06.1977 г.р., 2 отряд, ФКУ ИК №6, УФСИН России по Омской области г. Омск, ул. 10 лет Октября, д.176, 644099, РФ. Листи приймаються лише російською мовою.

Як повідомлялося, 10 серпня 2016 року ФСБ Росії заявила про затримання 7 серпня "організатора терактів" і ліквідації "агентурної мережі Головного управління розвідки України", членом якої нібито є громадянин України Євген Панов. Пізніше його засудили у "справі диверсантів" до 8 років колонії суворого режиму. 25 жовтня минулого року Верховний суд Росії залишив у силі вирок політв'язню Панову.

Наприкінці січня стало відомо, що Євгенія Панова етапували в Омську область.

Загалом в Росії й анексованому Криму знаходяться близько 70 українських політв'язнів. Серед них також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Відео: Ukrainas atbalsta biedrība/Товариство підтримки України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-