Український театр фольклорної пісни «Дивина» виступив у Фінляндії

Український театр фольклорної пісни «Дивина» виступив у Фінляндії

Фото
Укрінформ
Відомий український театр фольклорної пісні "Дивина" виступив у Посольстві України в Фінляндії.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Фінляндській Республіці та Республіці Ісландія у Facebook.

«4 червня в Посольстві України відбулась творча зустріч з відомим українським театром фольклорної пісні "Дивина". Під час заходу дівчата з гурту представили присутнім українські народні пісні різних жанрів, поділились історією створення колективу та своїм особистим творчим шляхом», - зазначається у дописі.

Учасниці колективу розповіли, що гурт був заснований наприкінці 1998 року в Донецькому національному університеті. За роки свого існування театр взяв участь у понад 50 міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних фольклорних фестивалях та виставах.

У 2014 році через російську збройну агресію на Сході України гурт короткочасно перестав існувати. Але учасниці, що тепер є переселенками, змогли відновити діяльність «Дивини» в Києві, де колектив продовжує досліджувати та презентувати переважно пісні Донеччини.

У Посольстві подякували гурту за виступ і побажали натхнення, невичерпної енергії та нових творчих успіхів, а також висловили слова вдячності Товариству українців в Фінляндії за організацію заходу.

Фото: сторінка Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-