У Мадриді згадали Івана Франка літературно-музичною композицією про кохання

У Мадриді згадали Івана Франка літературно-музичною композицією про кохання

Відео
Укрінформ
Українці у Мадриді днями презентували літературно-музичну композицію «Тричі мені являлася любов» за мотивами життя і творчості видатного українського письменника, поета, вченого Івана Франка.

Про це йдеться у дописі Марії Мирги на сторінці Monumento a Iván Frankó en Madrid у Facebook.

«У кожного поета є найщиріші та найліричніші вірші. Це поезії про кохання. Без них наші уявлення про митця як людину були б неповні, а часто й помилкові. Саме тому ми звернулись до безсмертних поезій Івана Франка і до його біографічних моментів, щоб дізнатися більше, як жив він на цій грішній землі, прагнув великого кохання, закохувався, страждав, розчаровувався…З цією метою товариство «Дивокрай», яке діє при культурно-освітньому центрі «Дивосвіт» (м.Алькоркон - ред.), провело благодійний захід: літературно-музичну композицію «Тричі мені являлася любов», - йдеться у дописі.

Зазначається, що на свято прийшли ті, хто любить і шанує творчість Івана Франка.

Ведучі ніби  плели канву між діями композиції, яких було вісім. Актори-аматори, які виконували ролі, власноруч змоделювали костюми, що відобразили ті часи, коли жив Іван Франко.

Чудово прозвучали поезії поета у виконанні Надії Залєсової-Карплюк, Уляни Білоус, Людмили Головчак, Юрія Чопика, Марії Мирги, Романа Дисака, Юрія Берника.

Надзвичайно прикрасив літературно-музичну композицію своїм співом гурт учасників «Дивокраю» під керівництвом Ярослава Допілка та Галини Загоруйко. Чарували голоси Анастасії Вознюк і Віталія Дровалюка, які виконали народні пісні та пісні на слова І.Франка. Вальс під мелодію пісні «Заграй ми, цигане старий» танцювали Анастасія Савків і Олександр Берник.

В афіші також повідомлялося, що зібрані під час заходу кошти будуть спрямовані на допомогу воїнам-захисникам України.

Фото: chytomo.com
Відео: Monumento a Iván Frankó en Madrid

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-