В Ізраїлі поговорять про життя і творчість Миколи Реріха

В Ізраїлі поговорять про життя і творчість Миколи Реріха

Анонс
Укрінформ
Вечір, присвячений життю і творчості видатного художника, мислителя, мандрівника Миколи Реріха, пройде 5 червня в м.Бат-Ям.

Про це йдеться на сторінці події у Facebook.

«5 червня о 18:00 в Українському культурному центрі відбудеться вечір, присвячений життю та творчості видатного художника, вченого, мандрівника, громадського діяча, письменника, мислителя Миколи Реріха», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що директор Одеського Будинку-музею ім. М.Реріха Олена Петренко проведе лекцію-бесіду «Алтайські стежки М.Реріха. До 93-ої річниці експедиції».

В рамках вечора відбудеться показ тематичних фільмів.

Організатором заходу є Посольство України в Державі Ізраїль. Місце проведення вечора: Український культурний центр, м.Бат-Ям, вул. Ніцана15а.

Як відомо, Микола Костянтинович Реріх - художник, філософ, археолог, мандрівник і письменник з всесвітньо визнаним ім'ям. Працював також в Україні в галузі монументального мистецтва. У 1903-06 рр. за ескізами Реріха виконано дві мозаїки («Покрова») для церкви у с. Пархомівці на Київщині, у 1910 р. - мозаїки для Троїцького собору Почаївської лаври.

У юному віці Реріх перебував під впливом таких видатних українців свого часу, як Тарас Шевченко, Микола Гоголь, Архип Куїнджі, Микола Костомаров, Данило Мордовцев, Михайло Микешин. Останній зауважує незвичайні художні здібності у Миколи, дає перші уроки малювання і переконує батька віддати хлопця в ту ж художню академію, у якій вчився і жив Тарас Шевченко, меморіальну майстерню якого утримував Микешин. В ній же Микешин давав і перші уроки Миколі. Там Реріх почув і побачив твори Шевченка. Вони його вразили назавжди. «Кобзар» став настільною книгою для Реріха, яку він провезе потім з собою по всьому світу. Реріх багато подорожував і захоплювався Україною, її мовою і культурою.

Фото: сторінка події у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-