В українській школі в Афінах відзначили 20-річчя успішної роботи

В українській школі в Афінах відзначили 20-річчя успішної роботи

Фото
Укрінформ
Українська суботня школа при культурно-освітньому центрі "Берегиня" цьогоріч відзначає 20 років успішної праці.

Про це йдеться на сторінці школи у Facebook.

«2018 - 2019 навчальний рік є ювілейним для нашої школи. Створена з ініціативи отця Святослава Шевчука, який який у 1998 році приїхав до Афін для сужіння українській громаді в Афінах, ось уже 20 років успішно працює, навчаючи діток українських заробітчан рідною мовою», - йдеться у повідомленні.

З цієї нагоди учні, вчителі та батьки вирішили посадити оливкове дерево, яке стане символом Божого Благословення, символом збереження свого коріння, адже у греків це дерево вважається священним. 

«І хто знає,можливо колись сьогоднішні школярики приведуть у тінь цього дерева своїх діток, які продовжуватимуть наші традиції, берегтимуть нашу культуру і любитимуть нашу Україну», - зазначається у дописі.

У школі також відзначили завершення навчального року і настання канікул. Свято останнього дзвоника за доброю традицією розпочали молитвою: у храмі Святої Трійці відбулася Служба Божа, яку відслужив отець Андрій Твердохліб, йдеться  у дописі.

По завершенні Літургії святкове дійство перемістилося на церковне подвір’я. Дирекція школи підвела підсумок роботи за навчальний рік. Учнів нагородили грамотами, похвальними листами за відмінні успіхи у навчанні. А шкільний дзвінок малиновим дзвоном сповістив присутніх про початок чудової пори – літніх канікул.

Фото: сторінка Українська суботня школа при культурно-освітньому центрі "Берегиня" у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-