В Будапешті відбувся Всеугорський конкурс художнього читання української поезії

В Будапешті відбувся Всеугорський конкурс художнього читання української поезії

Фото
Укрінформ
Традиційний Всеугорський конкурс художнього читання української поезії “Джерело”, який відбувся у Будапешті, зібрав 40 учасників.

Про це повідомляється на сторінці Державного самоврядування українців Угорщини у Facebook.

«25-го травня 2019-го року в Будапешті пройшов традиційний Всеугорський конкурс художнього читання української поезії “Джерело”. Конкурс проводився у п’яти категоріях: дошкільнята, школярі віком від 7 до 9 років, школярі та гімназисти від 10 до 15 років, угорці, які вивчають українську мову як іноземну та доросла категорія», - йдеться у повідомленні.

Журі конкурсу очолив Герой України, народний артист України, лауреат національної премії Т.Г.Шевченка, Анатолій Паламаренко. До його складу ввійшли також голова Самоврядування українців Ніредьгази, депутат ДСУУ, викладач української мови, Юдіт Софілканич та художній керівник Українського національного театру в Угорщині, Олександра Корманьош.

Вітальним словом захід відкрила Президент Державного самоврядування українців Угорщини, д-р Вікторія Штефуца, яка побажала всім учасникам гарного виступу та перемоги.

Взяти участь у цьому конкурсі виявили бажання 40 учасників, тому журі надзвичайно важко було вибрати найкращих.

Гран-прі отримали Дарина Папп (9 років) за дуже цікаве та емоційне декламування гуморески Павла Глазового «Кухлик» та Андреі Гаврилків (11 років) за вірш Миколи Вороного «Коли ти любиш рідний край».

Наймелодійніше на святі прозвучав вірш Т.Шевченка «Лілея», який так гарно донесла всім присутнім в залі Галина Шевчук.

Окремо відзначено найменших учасників конкурсу, які вперше в своєму житті вийшли на сцену та вразили всіх присутніх виразним читанням віршів, а саме Злата Здравковська (3 роки) та Рішко Андрій (3 роки).

Як повідомляється, окрасою свята української поезії став виступ майстра художнього слова, справжнього патріота України, Анатолія Паламаренка, який показав діткам, як вірно і гарно треба декламувати вірші.

Переможці конкурсу та всі учасники отримали грамоти, дипломи та подарунки.

Представник української меншини в Парламенті Угорщини Брігітта Суперак нагородила переможців конкурсу пам’ятним знаком та почесною грамотою.

Після вручення нагород відбулося жеребкування учасників конкурсу дитячої сторінки «Дивосвіт» (часопису ДСУУ «Український Вісник»).

Організувало захід Державне самоврядування українців Угорщини за сприяння Центру української культури і документації та Столичного самоврядування українців Будапешта.

У Державному самоврядуванні українців Угорщини подякували всім організаторам, вчителям Недільної школи при Державному самоврядуванні українців Угорщини, батькам, учасникам конкурсу та всім,  хто любить і шанує українську мову.

Фото: сторінка ukrajinci.hu у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-