В СКУ вважають проведення

В СКУ вважають проведення "інформаційного референдуму" загрозою суверенітету України

Укрінформ
Проведення так званого «інформаційного референдуму» про укладання мирних домовленостей з Росією не має правових підстав, а в умовах інформаційної війни РФ проти України загрожує суверенітету Української держави.

Про це йдеться на сайті Світового конґресу українців (СКУ).

«Світовий конґрес українців  занепокоєний заявою Президента України Володимира Зеленського від 23 травня 2019 р. щодо можливості проведення так званого “інформаційного референдуму” про укладання мирних домовленостей з Росією. По-перше, в Україні не існує правових підстав для проведення “інформаційних референдумів». По-друге, проведення такого референдуму в умовах інформаційної війни, розв’язаної Росією проти України, загрожує суверенітету України», - йдеться у повідомленні.

І насамкінець, як зазначається, цілком очевидним є те, що українці прагнуть миру, тому немає жодної потреби у проведенні такого референдуму.

У Світовому конґресі українців вважають «неприпустимим проведення референдуму про мирний переговорний процес з державою-агресором, яка  більше ніж п’ять років веде війну проти України, окупувавши Крим та частини Донецької і Луганської областей». Нагадується, що щодня мужні воїни України борються з ворогом та проливають кров, захищаючи незалежність і суверенітет України.

“Українці більше ніж будь-хто прагнуть миру. Повернення Україні окупованих територій Криму і Донбасу та виведення російських військ з української землі – лише за виконання таких основних умов можна говорити про можливість мирних домовленостей з Москвою»,– заявив президент Світового конґресу українців Павло Ґрод.

На його переконання, звільнення всіх українських територій від російської окупації – це завдання української влади, дипломатів і військових у тісній співпраці з міжнародною спільнотою, і «перекладати відповідальність за це на громадян України, особливо в умовах російської інформаційної війни, – неприпустимо».

Як наголосили в СКУ, «сьогодні, коли народ України вже п’ять років продовжує протистояти російській агресії на сході України та впроваджує в життя важливі реформи і свої європейські та євроатлантичні прагнення, першочерговим завданням Президента України є бути “гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України” і всіляко сприяти “реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору” (Стаття 102 Конституції України)».

Читайте також: Віце-прем'єр: Ініціювання референдумів є спробою президента перекласти відповідальність

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня, глава Адміністрації Президента Андрій Богдан допустив можливість проведення референдуму з приводу укладення домовленостей з Росією про мир на Донбасі. За словами Богдана, Україна змушена шукати компроміс з РФ, проте "питання здачі території виключене".

Президент України Володимир Зеленський 23 травня заявив, що винесення питання про укладення мирних домовленостей із РФ на референдум не має законодавчої ініціативи, а є способом з’ясувати думку суспільства.

Про це він сказав під час зустрічі з громадськими активістами, волонтерами, колишніми військовими, яка відбулася в Адміністрації глави держави, повідомили у прес-службі Президента.

Читайте також: Націоналісти зробили заяву щодо "інформаційного референдуму" Зеленського

Навесні 2014 року Росія окупувала український Крим та розв’язала війну на Донбасі, у якій вже загинули 13 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-