На Алеї українських діаспор висадили перші дерева

На Алеї українських діаспор висадили перші дерева

Фото
Укрінформ
На Алеї українських діаспор у столичному Русанівському парку висадили перші дерева від українських громад з різних країн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, першими на Алеї діаспор висадили дерева від українських громад з Німеччини, Туреччини, Ірландії, Домініканської Республіки, Росії, Люксембургу, ОАЕ, Великої Британії, Князівства Монако, США (Північна Кароліна), Сінгапуру, Італії та Канади.

Один з координаторів проекту Олександр Білера розповів, що завдання проекту - закласти у Києві символічну алею та надати можливість кожній діаспорі посадити дерево від свого імені. Пам’ятний напис буде ідентифікувати дерево та діаспору, повідомив він.

«Алея символічно показує, що будь-яка діаспора українців через своє коріння має духовний зв’язок з українцями всього світу та Україною», - зауважив Білера.

У Києві посадили "Алею українських діаспор"/ Фото Геннадія Мінченка

Очікується, що дерева будуть висаджуватися і надалі групами, за готовністю та згідно з замовленням діаспор.

Алея розташується на території Русанівського парку, від альтанки вздовж Дніпра. Організатори проекту хочуть зберегти принцип "Одна країна - одне дерево". Планується висадити щонайменше 100 дерев.

Серед видів дерев, які розглядаються закордонними українцями, і частину з яких уже висадили на Алеї, - дуб, верба, сакура, горобина, лавр, горіх, сосна, гінкго, липа, бук, береза, ялина, калина тощо. Діаспоряни обирають дерево для Алеї голосуванням всередині громади, зважаючи, зокрема, на національні дерева країн проживання та вподобання членів громади.

Як повідомляв Укрінформ, Алея українських діаспор, закладена українськими громадами з різних країн, з’явилась у Києві як символ зв’язку українців усього світу з Батьківщиною. Автором ідеї про Алею українських діаспор виступив активіст спілки українців Гамбургу Feine Ukraine Олег Резник. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-