Українська громада представила національну культуру на фестивалі в Салоніках

Українська громада представила національну культуру на фестивалі в Салоніках

Фото
Укрінформ
Українська громада взяла участь у 7-му Фестивалі «Салоніки – багатомовне місто», розкривши іноземним гостям яскраві традиції нашого народу.

Про це йдеться на сторінці Консульства України в Салоніках у Facebook.

«З 17 по 19 травня ц.р. в м.Салоніки проходив 7-й фестиваль «Салоніки – багатомовне місто», який щорічно організовується Мерією міста. Головна мета свята – розкрити різноманітність і культурне багатство народів, які живуть в Греції, зокрема, в Салоніках. На запрошення Мерії м.Салоніки Громадська організація «Українська Громада Північної Греції «ДЖЕРЕЛО» яскраво презентувала народні традиції в рамках фестивалю», - йдеться у дописі.

Захід проходив на території мерії міста. Виступ української громади відбувся 18 травня на головній сцені фестивалю. Лунали українські народні та популярні пісні у виконанні хору громади під художнім керівництвом Заслуженої артистки України Олени Разумної, яка, у свою чергу, виконала пісню «Два кольори» на традиційному українському інструменті – бандурі.

У рамках відзначення в Україні Дня вишиванки, відбувся виступ колективу новоствореної української дитячої театральної студії м.Салоніки, під художнім керівництвом Інни Єрмак.

У рамках фестивалю був презентований стенд «Україна», на якому гості свята мали змогу скуштувати страви української національної кухні. Смаколики приготувала Ольга Панчук. На стенді були представлені, зокрема, різноманітні друковані матеріли: історична, релігійна, дитяча література, художні твори, презентаційні видання. 

Зазначається, що українська громада отримала спеціальний приз від мерії міста за найкраще оформлення та організацію роботи стенду.

У рамках фестивалю гості свята мали змогу взяти участь у багатомовних культурних семінарах, майстер-класах, дружніх бесідах, цікавих програмах.

Фото: сторінка Консульства України в Салоніках / Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-