У Словаччині молитимуться за жертв війни, політичних репресій та геноциду кримських татар

У Словаччині молитимуться за жертв війни, політичних репресій та геноциду кримських татар

Фото
Укрінформ
У Братиславі 23 травня відбудуться Служба Божа і поминальна молитва за жертвами Другої світової війни, політичних репресій в Україні та геноциду кримських татар.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Словацькій Республіці на Facebook.

«23 травня 2019 року о 17:00 в церкві Святої Розалії окрес Ламач м. Братислава відбудеться Служба Божа та поминальна молитва українською мовою за жертвами Другої світової війни, жертвами політичних репресій в Україні та жертвами депортації кримськотатарського народу (за адресою: Kaplnka Svätej Rozálie, ul. Rozálska, 841 03 Lamač, Bratislava)», - повідомляється у дописі.

Зазначається, що Службу Божу відправить священник Української греко-католицької церкви отець Тарас Шагала. Запрошуються усі бажаючі.

Як повідомляється на сторінці Посольства у соцмережі, раніше, 20 травня, співробітники Посольства разом з представниками української громади Словаччини поклали квіти до Memorial Gate of Freedom на Девіні, який є символом свободи словацького народу проти тоталітарної системи.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять жертв політичних репресій в Україні та депортації кримськотатарського народу.

У своєму виступі Посол Юрій Мушка наголосив, що «пам’ятаючи минуле, ми творимо майбутнє». «І, вшановуючи сьогодні пам'ять жертв політичних репресій та кримськотатарського народу, ми не маємо забувати про те, що для деяких правлячих режимів і тепер є звичною практика застосування методів політичного терору. Росія продовжує здійснювати репресії проти українців, кримських татар, усіх, хто вважає Україну своєю Батьківщиною», - сказав Посол.

Фото: сторінка Veľvyslanectvо Ukrajiny v SR/Посольство України в Словацькій Республіці у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-