Українці в Латвії привітали Миколу Карпюка із днем народження

Українці в Латвії привітали Миколу Карпюка із днем народження

Відео
Укрінформ
У Товаристві підтримки України привітали з днем народження українського політв'язня в РФ Миколу Карпюка, якому сьогодні виповнюється 55 років.

Відеопривітання розміщене на сторінці Ukrainas atbalsta biedrība/Товариство підтримки України у Facebook.

«Шановний Миколо! Ми, українці в Латвії, вітаємо Вас із днем народження! Бажаємо міцного здоров’я, сили волі, витримки! Щоб усе це, що Ви зараз переживаєте, було далеко позаду, і ми зустрілися на волі!», - побажала член Товариства Надія Зазуляк у ролику.

Іменинника привітав і власний кореспондент Укрінформу у країнах Балтії та Росії Олег Кудрін: «Шановний Миколо! Хочу виказати Вам глибоку повагу за те, з якою мужністю Ви несете свій хрест у російському полоні. Також хочу сказати, що глибоко поважаю Вас за Вашу далекоглядність, за те, що в далеких 90-х роках Ви дивились у майбутнє і тоді розуміли, які часи очікують Україну, які випробування і навіть війна з північно-східним сусідом», - сказав журналіст. Він побажав Карпюку сил, здоров’я і Божої допомоги. «Я впевнений, що Господь ніколи Вас не полишає. Будьте здорові, будьте сильні, а ми плекаємо надію на Ваше повернення. Щасти Вам в усьому!», - побажав Кудрін.

Слова підтримки і добрі побажання на адресу Карпюка та його рідних висловили також інші члени Товариства.

Як повідомлялося, 26 травня 2016 року Верховний суд Чечні (РФ) засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія.

Обидва заперечують всі звинувачення.

Відео: Ukrainas atbalsta biedrība/Товариство підтримки України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-