У Вільнюсі вшанували пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу

У Вільнюсі вшанували пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу

Фото, відео
Укрінформ
Пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу вшанували у Вільнюсі. 

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Литві.

"18 травня 2019 р. у Вільнюсі, у день 75-ї річниці депортації кримських татар та пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, відбулася церемонія приспущення Державного Прапора України біля Посольства України в Литовській Республіці", - йдеться у повідомленні.

У ході церемонії до присутніх звернулися Посол України в ЛР Володимир Яценківський, голова Спілки громад литовських татар Адас Якубаускас та Посол Туреччини у Литві Г.Тюран.

У своїх промовах виступаючі віддали шану невинним жертвам депортації, наголосили на підтримці у цей трагічний день кримськотатарського народу, єдності та територіальної цілісності України.

На завершення заходу діти кримськотатарської спільноти виконали національні пісні, після чого пам’ять загиблих було вшановано хвилиною мовчання. Усіма присутніми було викладено свічки у формі символу кримськотатарського народу («тамга»). 

У заході також взяли участь депутат Європейського парламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс, настоятель Української Церкви Пресвятої Трійці м.Вільнюса отець Вінкентій Пелих, Голова української громади м.Вільнюса Наталя Шертвітєнє, представники МЗС Литви, активісти української громади та співробітники Посольства України в Литві.

Фото: прес-служба Посольства України в Литві

Відео: Quo Vadis

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-