Акція «Дитяча вишиванка» продовжила серію заходів до Дня вишиванки в Угорщині

Акція «Дитяча вишиванка» продовжила серію заходів до Дня вишиванки в Угорщині

Фото, відео
Укрінформ
Акція «Дитяча вишиванка» стала одним із серії заходів, організованих українцями Угорщини і Посольством України в Угорщині з нагоди Дня вишиванки.

Про проведення акції йдеться на сторінці українського диппредставництва у Facebook.

«14 травня 2019 року в рамках Днів вишиванки в Угорщині пройшла акція «Дитяча вишиванка». Результатом акції стало створення альбому фотографій дітей у вишиванках, щоб показати, що вишиванка має не лише довголітню історію та сьогодення, а і майбутнє, яке ми вирощуємо в наших дітях», - зазначається у дописі.

Повідомляється, що акція триває, тож охочі можуть приєднуватися і надсилати фото. «Надішліть фотографію Вашої дитини разом зі згодою на використання фотографії в цій акції на адресу Посольства emb_hu@mfa.gov.ua. Фотоальбом буде поширений на фейсбук-сторінці Посольства у кінці дня 14 травня», - зазначається у дописі.

Загалом  заходи у рамках відзначення Дня вишиванки в Угорщині пройдуть до 16 травня. Розпочалися вони флешмобом у Будапешті 11 травня, продовжилися 12 травня у Веспремі та в Українському ресторані «Ukrán Udvar» в Будапешті.

Як повідомляється, під час ходи у вишиванках мешканці та гості угорської столиці мали можливість почути і українські народні пісні.

У Веспремі Самоврядуванням українців міста спільно з Посольством України в Угорщині було проведено Свято вишиванки, старт якому дав флешмоб у вишиванках, далі відбулася «українська програма» святкування Днів Гізелли у м.Веспрем за участі українських дітей. На завершення члени громади і співробітники Посольства пройшлися ходою у вишиванках вулицями міста.

А 13 травня святкові заходи відбулися у Мармуровому залі «Турі вару» у м.Варпалота у взаємодії з Самоврядуванням українців міста Варпалота, під час відкриття виставки "Ярослав Мудрий: дипломатія через династичні шлюби".

У середу, 15 травня, Посольство запрошує на відкриття виставки робіт української художниці Олесі Гудими, яка пройде у резиденції Посла Болгарії в Будапешті. Гостям пропонується прийти у вишиванках. Захід розпочнеться о 16:00 за адресою: 1025 Budapest, Verhalom ter 1.

Зазначається, що на відкритті виставки також буде проведений флешмоб у вишитих сорочках у рамках відзначення Дня вишиванки в Угорщині.

Серію заходів до Дня вишиванки завершить 16 травня презентація угорськомовного видання роману Олеся Волі "Завірюха" про Голодомор в Україні 1932-1933 років. Як зазначається у дописі, «що може бути більш символічним, ніж прийти у вишиванках, щоб вшанувати пам’ять тих мільйонів українців, життя яких сталінський режим відібрав саме за те, що вони намагалися залишитися українцями».

У Посольстві закликали всіх небайдужих долучитися до заходів.

Фото: сторінка Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége / Embassy of Ukraine to Hungary у Facebook

Відео: Микола Бондарчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-