У Вільнюсі вшанували українського вченого Якова Головацького

У Вільнюсі вшанували українського вченого Якова Головацького

Фото
Укрінформ
Заходи з вшанування пам’яті видатного українського вченого Якова Головацького (1814-1888), освячення його могили та пам’ятника відбулися днями у Вільнюсі.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Литовській Республіці.

«10 травня 2019 р. у м.Вільнюсі за участі Посольства України в Литві, української громади м.Вільнюса, прочан з України відбулися заходи з вшанування пам’яті видатного українського вченого Я.Головацького – лінгвіста, етнографа, історика, перекладача, фольклориста,  поета, священика Української греко-католицької церкви, громадського діяча, Ректора Львівського університету, співзасновника національно-патріотичного об'єднання галицької інтелігенції «Руська трійця», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заходи було проведено у зв’язку із 131-ю річницею від дня смерті  вченого.

Відбулася служба Божа у Церкві Пресвятої Трійці м.Вільнюса, яку спільно провели її настоятель  о. Вінкентій Пелих та її колишній настоятель о. Павло Яхимець, який приїхав з України до Вільнюса у зв’язку із цією подією.

Після завершення служби присутні взяли участь у церемонії покладання квітів та освячення  могили та пам’ятника Я.Головацькому, відновлених за кошт Української держави.

Нагадується, що Я.Головацький народився на Львівщині 17 жовтня 1814 р. Помер 13 травня 1888 р. Був похований на Єфросинівському кладовищі м.Вільнюса.

Фото: прес-служба Посольства України в Литовській Республіці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-