Письменник Руслан Горовий у Чикаго проведе творчий вечір і презентує свою книгу

Письменник Руслан Горовий у Чикаго проведе творчий вечір і презентує свою книгу

Укрінформ
Творчий вечір письменника Руслана Горового і презентація його книжки "Усі ми родом не з Києва" пройде 10 травня у Чикаго.

Захід відбудеться в Українському національному музеї, повідомила його куратор Марія Климчак на своїй сторінці у Facebook.

«Творчий вечір письменника Руслана Горового і презентація книжки "Усі ми родом не з Києва". Тільки в Чикаго і тільки в музеї! З Русланом Горовим зустрічаємося в п'ятницю, 10 травня о 19:00», - йдеться у дописі.

Марія Климчак також розповіла про теми зустрічі. «Поговоримо про часи випробувань і трагедій – про гуманізм і спротив; про реальні та віртуальні війни в мережі – хто і за що воює; про його (Горового - ред.) війну та мир – його особистий рахунок з "русскім мірам"; про його нові книжки», - зазначається у соцмережі.

Для тих, хто ще не знайомий з Русланом Горовим, кураторка музею розповідає про письменника. «Для віртуалів він - крутий хлопець з Фейсбуку, той, хто лайкою зацукровує каву, а насправді за "нерозчесаною борідкою посивілої колись шевелюри" - журналіст, письменник, волонтер, режисер і документаліст, поет, рятівник, музикант. Проживши в 1990-х 5 років у Нью-Йорку, Руслан повернувя до Києва... Це був той час, коли падає планка і людина розуміє, що це не її, не його. Його стихія там, де Україна, де Донбас і Конотоп, де Київ і Львів», - пише Марія Климчак.

Вона нагадує, що Горовий також є засновником "Служби розшуку дітей", на рахунку якої майже 1,3 тис. врятованих і віднайдених дітей.

Зазначається, що книги письменника "Гагарін і Барселона", "40… або чому чуваки не святкують" були  номіновані на конкурсі "Найкраща книга року" за версією BBC у 2013 та 2016 рр. Руслан Горовий став одним із засновників видавництва "ТаТиШо". А його документальну стрічку "Укропи Донбасу" подивилися навіть у штаб-квартирі ООН.

Нагадується, що разом із гуртом "Антитіла" Горовий чимало волонтерських виправ здійснив на східний фронт (фонд "Вільні UA" ). А Київський Молодий театр (віднедавна театрально-видовищний заклад культури “Київський національний академічний Молодий театр” – ред.) поставив спектакль "Гагарін і Барселона" за творами Юрія Винничука, Руслана Горового,  Любка Дереша Сергія Жадана та Євгенії Кононенко.

Окрім того, Руслан Горовий - Заслужений журналіст України, автор збірок повістей та оповідань українською та російською мовами (видані у 2002, 2007, 2011, 2013—2018 рр.).

Фото: UATV - UA, сторінка Maria Klimchak у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-