В Алжирі вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

В Алжирі вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

Фото
Укрінформ
Церемонія вшанування пам’яті загиблих воїнів у Другій світовій війні відбулася в Алжирі.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Алжирі у Facebook.

«8 травня 2019 року у рамках відзначення Дня пам’яті та примирення колектив Посольства України в Алжирі провів церемонію вшанування пам’яті загиблих воїнів у Другій світовій війні. У рамках заходу на території військового кладовища в м.Алжир Посольством було здійснено покладання квітів на могилу українського солдата І.Остапченка, який у 1943 році загинув на території Алжиру», - повідомляється у дописі.

Наголошується, що "у  цей день важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки".

«Український народ, як ніякий інший, знає біль втрат від колишніх та, на жаль, поточних воєн, під час яких найкращі сини та доньки віддавали та досі віддають життя для протистояння зовнішній агресії», - йдеться у повідомленні.

Нагадується, що визнанням внеску українців у перемогу над нацизмом стало включення України до складу держав-засновниць ООН.

«Вшановуючи пам’ять усіх загиблих протягом кривавих подій 1939-1945 рр., ми вкотре усвідомлюємо гірку правду про ціну, яку платять народи за відсіч агресії», - зазначається у дописі.

Фото: Укрінформ, сторінка Ambassade d'Ukraine en Algérie/Посольство України в Алжирі у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-