СКУ засудив напад учасників “Безсмертного полку” на українців у Португалії

СКУ засудив напад учасників “Безсмертного полку” на українців у Португалії

Укрінформ
Світовий конґрес українців  (СКУ) рішуче засуджує неспровоковане насильство, скоєне проти членів української громади Португалії учасниками прорадянської акції.

Про це заявили у прес-службі Світового конґресу українців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Світовий конґрес українців засуджує насильство, вчинене проти представників української громади 5 травня 2019 р. в Лісабоні учасниками російської акції “Безсмертний полк” під час прорадянської акції. Члени української громади були атаковані за те, що стояли поряд з учасниками цієї акції з плакатами, які інформували населення Португалії про злочини Сталіна та військову агресію Росії в регіоні Донбасу в Україні”, - йдеться у заяві СКУ.

В українській організації закликали португальські владні структури негайно розслідувати цей злочин. “Особливе занепокоєння викликає те, що місцева поліція, попри попередження, не організувала необхідні заходи безпеки для події, яка призвела до такого насильства з боку проросійських демонстрантів”, - зауважили у конґресі.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю 5 травня учасники акції «Безсмертний полк» у Лісабоні напали на українців, які вийшли з альтернативною акцією про жертв сталінського терору. "Організатори («Безсмертного полку» - ред.) проявили агресію проти українців. Були вирвані плакати, вирваний і розбитий телефон однієї українки, а після акції був вчинений напад на автомобіль активіста української громади, якому на очах його однорічного внука розбили фару в автомобілі і він отримав декілька ударів бейсбольною битою по тілу", - повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха. Українські активісти написали до поліції заяви про напад.

Читайте також: У Лісабоні учасники акції «Безсмертний полк» напали на українців

Напередодні проведення 5 травня 2019 року в м.Лісабон ходи «Безсмертний полк» Посольство України звернулося до португальських офіційних установ, за підтримки яких проводитиметься ця акція, з проханням уникнути повторення минулорічної ситуації, коли була використана заборонена в Україні символіка терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-