Документальний фільм «Віддалений гавкіт собак» покажуть у Мельбурні

Документальний фільм «Віддалений гавкіт собак» покажуть у Мельбурні

Анонс
Укрінформ
Документальну стрічку «Віддалений гавкіт собак» про життя 10-річного хлопчика в умовах війни на Донбасі покажуть у Мельбурні 18 травня.

Про це повідомляється на сторінці Української громади Вікторії (Австралія) у Facebook.

«Сильний фільм про життя в умовах війни на сході України. Показ у Мельбурні у суботу, 18 травня», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сторінці події у Facebook, перегляд стрічки відбудеться з 14:15 до 17:15 за адресою: Federation Square, Flinders Street, Melbourne, Victoria, Australia 3000 в АСМІ – єдиному в Австралії Національному музеї кіно, відеоігор, цифрової культури та мистецтва, розташованому в самому серці Мельбурна. Вартість квитка 23 долари.

Організатором демонстрації фільму виступив Human Rights Arts and Film Festival (HRAFF) – створена у 2007 році неприбуткова організація, діяльність якої присвячена дослідженню проблем у сфері прав людини через проведення щорічного фестивалю кіно і мистецтва та ряду шкільних і громадських програм. Представляє фільми з усього світу.

Як відомо, «Віддалений гавкіт собак» (англ. The Distant Barking Of Dogs) — документальний фільм данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії. Головний герой - 10-річний Олег (Олежка), який живе на Донеччині на території бойових дій. Хоча багато хто вже покинули цю небезпечну зону, яка відлунює зенітними пострілами і вибухами ракет, Олег залишається зі своєю бабусею, яка піклується про нього після смерті матері хлопчика. Бабусі й онуку нема куди більше йти. Цей фільм слідує за роком життя Олега і підкреслює теплий зв'язок з бабусею.

Через цю історію у фільмі показано, що для дитини значить виростати у зоні війни, і те, що її наслідками стануть шрами і самостійно вивчені «уроки життя», які ці покоління понесуть із собою в майбутнє.

Стрічка отримала міжнародне визнання і потрапила до короткого списку (15 кандидатів) номінантів на премію «Оскар» 2019 у категорії «найкращий документальний повнометражний фільм».

Фото: Docudays UA

Відео: FIFDH Genève

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-