В Буенос-Айресі говорили про історію та сучасність літературного перекладу в Україні

В Буенос-Айресі говорили про історію та сучасність літературного перекладу в Україні

Фото
Укрінформ
Відомий український письменник, дипломат та перекладач Сергій Борщевський на конференції в Буенос-Айресі розповів про історію та сучасність літературного перекладу в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Аргентинській Республіці.

«3 травня у рамках 45-го Міжнародного книжкового ярмарку Буенос-Айреса було проведено конференцію під назвою «Літературний переклад як спосіб єднання України зі світом: історія та сучасність». У заході взяли участь представники літературної спільноти Аргентини та інших країн, аргентинські дипломати, а також члени організацій української громади», - йдеться у повідомленні.

Головним спікером конференції був спеціальний гість цьогорічного книжкового ярмарку Сергій Борщевський. У 2012 році він отримав Орден Травня – найвищу державну відзнаку Аргентинської Республіки, що вручається іноземним громадянам за переклади українською мовою творів видатних аргентинських письменників: Х.Л.Борхеса, Х.Кортасара, Л.Лугонеса та інших.

Під час свого виступу перед присутніми Борщевський детально розповів про традиції та історію літературного перекладу, яка сягає своїм корінням часів Київської Русі, висвітлив роль перекладу як засобу збереження української мови за царату і СРСР, а також ознайомив присутніх з сучасним станом видавничої справи в Україні, зокрема перекладів класиків світової літератури.

Читайте також: Фестиваль української культури пройде в Лівані у травні

Учасники конференції також мали змогу почути низку українських народних пісень в авторському перекладі Борщевського іспанською мовою.

На завершення заходу відбувся інтерактивний діалог, у ході якого письменник відповів на запитання аудиторії, які стосувалися як історичних аспектів розвитку української мови і літератури, так і видання в Україні авторів з числа української діаспори за кордоном.

Фото: сторінка Embajada de Ucrania en la Argentina / Посольство України в Аргентині у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-