Ліга Визволення України/Ліга українців Канади приймає вітання з нагоди 70-річчя

Ліга Визволення України/Ліга українців Канади приймає вітання з нагоди 70-річчя

Фото
Укрінформ
Ліга визволення України/Ліга українців Канади відзначає своє 70-річчя.

Вітання з нагоди річниці опублікувало одне з найстаріших і найповажніших видань Північної Америки «Гомін України» на своїй сторінці у Facebook.

"Гомін України" вітає Лігу Визволення України / Лігу Українців Канади (League of Ukrainian Canadians) із 70-літнім ювілеєм!», - йдеться у привітанні.

«Віримо, що Ліга Українців Канади і надалі міцнішатиме та залишатиметься прикладом служіння Канаді та Україні», - додається з йього приводу.

Видання нагадує, що Ліга визволення України (від 1993р. - Ліга українців Канади, ЛУК) була створена 1 травня 1949 року учасниками визвольних змагань, які, сповідуючи ідеєю визвольної боротьби в Україні та розуміючи потребу її продовження на Рідних Землях та в Канаді, об’єдналися, щоб усіма можливими засобами в умовах еміґрації продовжити і поширити боротьбу за Українську Державу.

ЛУК від першого дня своєї праці стала в аванґарді так званого Другого фронту боротьби зорганізованої української спільноти в Канаді та активно допомагала своїм братам і сестрам в Україні, зокрема у боротьбі Української Повстанської Армії.

«Зараз Ліга Українців Канади перетворилася на потужний інструмент збереження історичної пам’яті та підтримки України в умовах новітніх визвольних змагань, коли Україна знову зітнулася з випробуваннями», - зазначається у дописі. 

"Гомін України" - найповажніше українське видання у Північній Америці та світі, а також одне з найстарших видань. На його шпальтах відбилася історія України та світу.

Як повідомляється, упродовж сімдесяти років видання правдиво та всесторонньо інформує своїх читачів та увесь світ про Україну, її історію, славні і трагічні події у житті українського народу, в Україні та діаспорі, доносить правду про визвольну боротьбу українського народу, про наші тріумфи та страждання, прагнення і здобутки, втрати та перемоги. 

Своєю метою видання називає національне відродження та вільну, незалежну, демократичну Україну.

На сторінці видання зазначається, що нині триває збройна війна, яку розв'язала Москва проти України, та інформаційна війна в Україні і світі. «Той самий ворог вже котре століття намагається знищити, стерти з лиця землі Україну та українців. Українці та весь світ нині живуть в умовах інформаційної війни. Ми знову боремося. Новітні технології винесли цю боротьбу на інший рівень - зараз той, хто краще поінформований, той озброєний і готовий відбити найтяжчі удари ворога і перемогти», - зазначає видання і наголошує на важливості вміти викрити неправду і донести істину.

«Поінформованість і здатність до блискавичної реакції на виклики часу є дуже важливими для сучасних медіа», - зазначає видання, яке обіцяє і надалі працювати для української громади, України та українського народу.

Фото: сторінки Гомін України - Ukrainian Echo - Homin Ukrainy, League of Ukrainian Canadians - у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-