Світовий Конґрес Українців привітав ВР з ухваленням закону про українську мову

Світовий Конґрес Українців привітав ВР з ухваленням закону про українську мову

Укрінформ
У Світовому Конґресі Українців (СКУ) привітали Верховну Раду з ухваленням закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» і подякували всім, хто долучився до його розробки і прийняття.

Про це йдеться на сайті СКУ.

“Ми вітаємо Верховну Раду України з прийняттям цього закону, що є вагомим кроком у закріпленні української мови в усіх аспектах життя громадян України. Це фундаментальний крок у консолідації України як національної держави, що забезпечить її суверенітет і єдність”, - заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

Зазначається, що закон «додатково захищає українську мову як офіційну та функціонуючу мову України».

У СКУ нагадали, що український народ постраждав від геноциду під час Голодомору та десятиліть мовної, культурної і релігійної русифікації в намаганні знищити українську націю. «Сьогодні, коли Україна захищає свій суверенітет від російської агресії, мовна ідентичність українського народу є ще більш вирішальною», - зазначається на сайті.

У СКУ також висловили щиру вдячність усім, хто долучився до розробки та прийняття закону – депутатським фракціям і групам, міністерствам, університетам, широкому колу громадських організацій на діячам культури.

Читайте також: В СКУ закликають підтримати петицію на сайті Бундестагу про визнання Голодомору геноцидом

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня 2019 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», за який проголосували 278 народних депутатів.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати ухвалений закон відразу після надходження його на підпис.

Водночас, того ж дня народні депутати від “Опозиційного блоку” зареєстрували у Верховній Раді два проекти постанови про скасування закону про функціонування української мови як державної.

Згідно з регламентом, Голова Верховної Ради не може підписати закон доти, доки парламент не проголосує ці проекти постанов. Якщо ці постанови не будуть підтримані, Парубій має право підписати закон і направити його на підпис Президенту України.

Верховна Рада планує 14 травня розглянути зареєстровані в парламенті проекти постанов про скасування рішення щодо ухвалення закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-