У Кейптауні відбувся культурно-мистецький форум на вшанування пам'яті Андрея Шептицького

У Кейптауні відбувся культурно-мистецький форум на вшанування пам'яті Андрея Шептицького

Фото
Укрінформ
У Південно-Африканській Республіці (ПАР) відбувся захід на вшанування пам'яті митрополита Андрея Шептицького.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в ПАР у Facebook.

«Культурно-мистецький форум, присвячений вшануванню пам'яті Митрополита Андрея Шептицького, зібрав великих і маленьких українців у Кейптауні. Захід, що тривав кілька днів та складався із культурної та освітньої програм, був присвячений актуалізації спадщини Андрея Шептицького, який присвятив життя гуртуванню українців, шануванню глибоких традицій та вихованню і освіті молодшого покоління», - йдеться у повідомленні.

Форум  супроводжувався веснянками та гаївками, майстер-класами з петриківського розпису та розпису писанки, спортивними змаганнями. 

Зазначається, що культурно-мистецький форум було проведено силами Української асоціації у ПАР за сприяння Посольства України та Посла Тараса Кузьмича.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня у Південно-Африканській Республіці розпочалися заходи із вшанування видатного українського церковного та суспільного діяча Андрея Шептицького.

Зокрема, 31 березня у Преторії відбулися літургія і зустріч, перегляд фільму «Крипта», присвячені Митрополитові Андрею Шептицькому.

Заходи з ушанування пам’яті Митрополита були заплановані у Кейптауні.

Як відомо, Андрей Шептицький - видатний український церковний та суспільний діяч, предстоятель Української греко-католицької церкви. За час свого служіння значно розбудував греко-католицьку церкву як в Україні, так і за кордоном. Будучи одним із найбагатших людей Галичини, щедро спонсорував українські культурно-просвітницькі товариства, надавав стипендії молодим митцям. У 1905 році заснував Національний музей у Львові і придбав для нього велику кількість експонатів. Підтримував українську економічну діяльність, сприяв відкриттю кооперативів. Як Галицький митрополит був депутатом Віденського парламенту та Галицького сейму.

У 2015 році відзначалося 150-річчя від дня народження Андрея Шептицького.

За мудрі настанови і великі труди він отримав багато народних імен: Український Мойсей, Духовний будівничий, Провідник української нації, Великий митрополит.

Фото: Укрінформ, сторінка Embassy of Ukraine to the Republic of South Africa у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-