Українці у Фінляндії посадили «Олегову вишню» в рамках акції з підтримки Сенцова

Українці у Фінляндії посадили «Олегову вишню» в рамках акції з підтримки Сенцова

Фото
Укрінформ
Українці у Фінляндії посадили вишню у рамках акції на підтримку Олега Сенцова "Саджайте дерева, а не людей".

Про це повідомляється на сторінці Українського театру Фінляндії у Facebook.

«Напередодні Великодня Ігор Фрей та актори Українського театру Фінляндії підтримали акцію своєї колеги, відомої української актриси Римми Зюбіної "Саджайте дерева, а не людей". На підтримку Олега Сенцова була висаджена вишня. Актори назвали її "Олегова вишня"», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до події долучилася Вікторія Конончук, другий секретар Посольства в Фінляндській Республіці та Республіці Ісландія.

У свою чергу, Римма Зюбіна подякувала діаспорянам. «Безмежно вдячна вам, мої фінські українці! Обіймаю Вас, пані Вікторія Конончук, Ігор Фрей (Igor Frei), Ukrainian Theater in Finland», - написала вона у коментарі.

Як повідомляв Укрінформ, українського режисера Олега Сенцова затримали в Криму в травні 2014 року. Його було засуджено в Росії до 20 років ув'язнення за обвинуваченням у плануванні терактів в окупованому Криму.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політв'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі протягом 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії та окупованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму - нібито за шпигунство.

Фото: Вікторія Конончук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-