Посол України в Австрії сподівається на камери біля пам'ятника радянським воїнам

Посол України в Австрії сподівається на камери біля пам'ятника радянським воїнам

Укрінформ
Посол України в Австрії Олександр Щерба висловив сподівання, що обіцяні владою Відня камери відеоспостереження унеможливлять подальші акти вандалізму щодо пам'ятника радянському воїну-визволителю.

Про це український дипломат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Новий випадок вандалізму щодо пам'ятника радянському воїну-визволителю на Шварценберг Платц у Відні викликає стурбованість. Сподіваюся, поруч із пам'ятником невдовзі з’являться обіцяні камери спостереження, які зроблять такі інциденти неможливими", - йдеться у повідомленні.

За словами Щерби, та обставина, що на постаменті фігурує ім'я масового вбивці Йосипа Сталіна, не дає нікому права плямувати пам'ять тисяч радянських громадян, які віддали життя в боротьбі з націонал-соціалізмом.

"Серед визволителів Відня були тисячі українців. У тому числі, як багато хто знає, і брат моєї бабусі, простий фронтовий шофер. Ми не зрікаємося ні їх самих, ні їхньої пам'яті, ні їхньої честі. Дуже сподіваюся, що пам'ятник на Шварценберг Платц та поховані на цій площі загиблі будуть залишені в спокої", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Відні невідомі вандали облили у четвер фарбою пам’ятник радянським воїнам, загиблим під час звільнення Австрії від фашизму. П’єдестал монумента у кількох місцях був облитий чорною фарбою. Також дещо постраждали розташовані поруч вінки з квітами, які було покладено днями, у тому числі Посольством України в Австрії.

У четвер після обіду працівники комунальних служб міста оперативно ліквідували заплямовані фарбою місця.

Читайте також: У Відні облили фарбою пам’ятник радянським воїнам

Поліція проводить розслідування, правопорушники розшукуються.

Найвідоміший в Австрії пам’ятник радянським воїнам-визволителям, розташований на площі Шварценберг в центральній частині Відня, вже неодноразово зазнавав нападів з боку вандалів.

З метою попередження цих нападів та ретельного розслідування потенційних актів вандалізму на початку квітня цього року поліція Відня повідомила про встановлення на площі двох камер відеоспостереження. Однак, наразі невідомо, чи були вони підключені та вже працювали.

З наближенням 9 травня віденські правоохоронці також планують посилити охорону монументу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-