Українські веснянки співали в Сан-Франциско

Українські веснянки співали в Сан-Франциско

Відео
Укрінформ
Українці у Сан-Франциско відзначили Вербну неділю за давніми українськими традиціями – зі свяченою вербою та співом веснянок.

Про це йдеться у відеосюжеті Голосу Америки.

«Українські веснянки в американському Сан-Франциско. Тамтешня діаспора відзначила Вербну неділю за давньою традицією. Народних пісень співали учні української школи. Більшість з них народилися в США, і такі події для них – це унікальна можливість відчути зв’язок з Україною», - йдеться у сюжеті.

«Віночок», «Подоляночка» – ці давні українські веснянки співають діти українських мігрантів у Сан-Франциско. Дохристиянські пісні, з якими пращури зустрічали весну в Україні, вже давно переплелися з християнською традицією.

Заспівали веснянки і на Вербну неділю. Батьки принесли з собою посвячену вербу. Таким чином, вони намагаються прищепити українські традиції дітям, багато з яких народилися у США чи приїхали сюди у ранньому дитинстві.

«Моя донька Кароліна, ми приїхали до США у 4,5 років. Ми дуже раді, що знайшли цю українську школу. Це для неї прекрасний шанс підтримувати зв’язок зі своєю культурою, зі своєю мовою», - каже мати однієї з дівчинок.

Дівчата продають випічку і збирають гроші на церкву. Усі діти – учні української недільної школи Сан-Франциско.

Директор школи Андрій Шегера розповідає, що «діти здружилися і зараз з більшим бажанням приходять до недільної школи і з великим бажанням вивчають українську культуру.  

До українських веснянок додали й американських звичаїв – у дворі церкви діти шукали великодні яйця.

На Великдень діти вивчатимуть ще одну українську традицію – підуть разом зі вчителями і батьками святити паски. А вже за тиждень знову повернуться до української недільної школи.

Відео: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-