Етно-фотовиставка «Діти України: традиції та сучасність

Етно-фотовиставка «Діти України: традиції та сучасність" мандрує містами Грузії

Фото
Укрінформ
Патріотична фотовиставка «Діти України: традиції та сучасність" приїхала до грузинського міста Душеті.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Грузії у Facebook.

«Наша патріотична виставка "Діти України: традиції та сучасність" мандрує містами Грузії. Сьогодні її радо вітали у місті Душеті», - йдеться у дописі.

Ідею та зміст цього проекту презентували перший секретар Посольства України в Грузії Тетяна Ковпак, організатор соціального українсько-грузинського проекту "Діти просять миру" Лілія Гричулевич та заступник Голови української молодіжної організації в Грузії Мая Таргамадзе.

Зі щирими привітаннями щодо відкриття виставки та намірами розвивати міцні дружні зв'язки з українцями від міста Душеті виступили заступник мера Тамаз Унділашвілі, директор з питань культури мерії Душеті Кетіван Циклаурі, а також присутня на заході директор Грузинсько-литовського культурного центру в Грузії Ірма Джангірашвілі.

Керівник української громадської організації в Грузії Валентина Марджанішвілі та керівник Душетської жіночої ради Іза Гозіташвілі залучили усіх учасників до флешмоб-акції "Ні війні!".

Дуже приємним подарунком став виступ дитячого хореграфічного колективу Душеті, який подарував відвідувачам грузинські національні танці.

На завершення відкриття виставки В.Марджанішвілі провела великодній майстер клас з виготовлення крашанкового оздоблення у вигляді голубів, які символізують мир та посланника неба.

Протягом перебування виставки у місті учні Душетської школи відвідуватимуть експозицію з метою ознайомлення з українською культурою.

У рамках перебування в Душеті українська делегація також відвідала Грузинсько-литовський культурний центр, де було обговорено можливість проведення багатонаціональних заходів за участю української діаспори в Грузії.

Як повідомлялося на сторінці Посольства, 19-21 квітня етно-фотовиставка «Діти України: традиції та сучасність» проходила у Тбілісі. У складі експозиції - світлини 20 дітей воїнів АТО, одягнених в автентичне українське вбрання, що несе в собі старовинну етнічну символіку і слугує оберегом українцiв.

Зміст цієї виставки - відображення неперервного зв'язку між батьком та сином та дарування у спадок української традиції, любові до своєї землі та святий обов'язок - її захист.

Як зазначила Лілія Гричулевич, етно-фотовиставка доносить до її глядачів ще один надзвичайно важливий меседж – в Україні вже понад 5 років йде неоголошена війна і, на жаль, майже щодня українські діти втрачають батьків на цій війні. Важливо пам’ятати і шанувати всіх, хто захищав і продовжує захищати Україну від російської агресії, ризикуючи власним життям. 

Виставку в Тбілісі урочисто відкрив Посол України в Грузії Ігор Долгов. У своєму виступі представник Міністерства закордонних справ України Оксана Дука наголосила на важливості для України у проведені такої виставки українською діаспорою за кордоном, що свідчить про їхню любовь до своєї Батьківщини та висловлює підтримку у її боротьбі за майбутнє.

Програма відкриття також включала концерт грузинських дітей, декламацію патріотичної поезії грузинською та українькою мовами, демонстрацію сучасного стилізованого українсьного одягу. Приємним та пізнавальним став для малечі пасхальний майстер-клас від Голови громадської організації українців "Союз журналістів "Будинок українсько-грузинської преси та книги"" Валентини Марджанішвілі.

Фото: сторінка Посольство України в Грузії / უკრაინის საელჩო საქართველოში у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-